15 грудня відбулося засідання Комітету з питань економічного розвитку.

Народні депутати розглянули проект Закону «Про внесення зміни до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" щодо приватизації квартир в багатоквартирних будинках комунальної форми власності, які розташовані на території Національного заповідника "Хортиця" та не відносяться до пам’яток культурної спадщини» (№ 6351).

Законопроектом пропонується встановити, що до об’єктів, які не підлягають приватизації, не відносяться квартири в багатоквартирних будинках комунальної форми власності, які розташовані на території Національного заповідника "Хортиця".

Під час обговорення зазначалося, що це доопрацьована редакція законопроекту, в якій скасування заборони на приватизацію стосується виключно багатоквартирних будинків на території Національного заповідника "Хортиця", які не відносяться до пам’яток культурної спадщини.

Водночас, народні депутати наголосили на необхідності розробки у співпраці з Міністерством культури рамкового законопроекту, який вирішить питання приватизації житла на території об’єктів, які є пам’яткою культури.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді включити законопроект до порядку денного сесії та прийняти за основу.

Члени Комітету заслухали інформацію т.в.о Голови Державного агентства резерву України Лідії Казаської, призначеної на цю посаду 29 листопада, про стан справ в агентстві.

Лідія Казаська поінформувала, що протягом останніх трьох років триває арешт рахунків Держрезерву через заборгованість перед ПАТ «Укрнафта». «Це блокує роботу всього агентства», - сказала вона.

За інформацією очільниці агентства, зараз триває інвентаризація матеріальних цінностей системи Держрезерву, в тому числі мобілізаційного резерву.

Серед проблем також відшкодування виплат за відповідальне зберігання. Окрім того, агентство не може виконувати свої функції через щорічне пізнє затвердження основного фінансового документа Держрезерву.

«Додаткове фінансування на поповнення, приріст матеріальних цінностей Державного резерву не виділялося протягом багатьох років», - наголосила Лідія Казаська.

Народні депутати висловились за необхідність відновлення повноцінної роботи Держрезерву і обговорили можливості законодавчого врегулювання проблемних питань.

Комітет ухвалив рішення створити робочу групу з напрацювання пропозицій щодо підвищення ефективності функціонування Державного агентства резерву України.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

25 квітня 2024 13:58
25 квітня 2024 11:35
25 квітня 2024 11:26
25 квітня 2024 10:22
25 квітня 2024 10:11
24 квітня 2024 19:20
24 квітня 2024 19:10
24 квітня 2024 19:00
24 квітня 2024 18:50
24 квітня 2024 18:50