Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України провів 1 грудня засідання у форматі відеоконференції.

Учасники засідання розглянули проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживань під час реалізації державної політики щодо стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції та розвитку аграрного ринку шляхом використання коштів за бюджетними програмами державної підтримки сільського господарства», № 6042, доопрацьований.

Проектом визначені основні завдання Тимчасової слідчої комісії, а саме:

-              перевірка дотримання вимог законодавства України під час розподілу та використання коштів за бюджетними програмами державної підтримки сільського господарства;

-              перевірка відповідності розподілу коштів за бюджетними програмами державної підтримки сільського господарства принципу справедливості, який забезпечується шляхом пропорційності розподілу державної підтримки та обмеження максимального розміру підтримки на одного виробника сільськогосподарської продукції;

-              перевірка наявності ознак пов’язаності осіб у суб’єктів господарювання – отримувачів коштів за бюджетними програмами державної підтримки сільського господарства;

-              встановлення причин нерівномірності розподілу коштів між регіонами України за бюджетними програмами державної підтримки сільського господарства та здійснення перевірки  щодо наявності ознак корупції під час здійснення такого розподілу.

За наслідками обговорення Комітет рекомендує Верховній Раді розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України - прийняти Постанову в цілому

Під час засідання було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань перевірки можливих фактів порушення Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини присяги», № 6322.

На думку автора проекту, прийняття Постанови «дозволить здійснити попередній розгляд питань щодо наявності підстав для звільнення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Денісової Людмили Леонтіївни у зв’язку з порушенням присяги». Комітет у своєму висновку рекомендує Верховній Раді прийняти проект за основу і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

Учасники засідання розглянули проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України», № 6340. Автори проекту вважають, що його прийняття дасть змогу провести розслідування фактів можливих корупційних дій, які призвели до недоотримання доходів Державного бюджету України, а у випадку підтвердження інформації – повернути недоотримані доходи та направити відповідні видатки на підтримку під час кризи соціально незахищених верств населення, підприємців, а також охорони здоров’я та освіти. Комітет у своєму висновку рекомендує Верховній Раді визначитися щодо проекту Постанови № 6340 шляхом голосування з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету щодо назви та завдань Тимчасової слідчої комісії.

Також під час засідання було розглянуто питання про проект кошторису Верховної Ради України на 2022 рік та про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів у жовтні.

Окрім того, під час засідання було затверджено пропозицій Комітету до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2022 рік.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 19:30
28 березня 2024 17:40
28 березня 2024 17:28
28 березня 2024 16:54
28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37