Відповідне рішення ухвалено на засіданні Комітету з питань цифрової трансформації 8 вересня.

Учасники засідання розглянули проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення надання публічних (електронних публічних) послуг», № 5845. Метою законопроекту є уточнення положень Закону України «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг», зокрема в частині визначення переліку суспільних відносин, на які не розповсюджуються вимоги цього закону та зміни підходу до визначення принципу надання публічної (електронної публічної) послуги за замовчуванням. Для досягнення зазначеної мети проектом Закону передбачається внесення відповідних змін до окремих статей Закону України «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» та Закону України «Про адміністративні послуги». За результатами розгляду народні депутати ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону № 5845 включити до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за наслідками його розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому

Під час засідання було розглянуто проект Закону № 5636 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків з платників податків - суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері сільського господарства». Метою законопроекту, згідно з пояснювальною запискою, є удосконалення податкового законодавства в частині оподаткування випадків, коли сільськогосподарські рослини або тварини ліквідуються у зв’язку з їх знищенням, втратою, загибеллю (падежем) або вимушеним забоєм внаслідок дії обставин непереборної сили або в інших випадках, коли така ліквідація здійснюється без згоди платника податку.

Також законопроект спрямований на упередження втрат бюджету, які відбуваються за рахунок існування тіньових схем на ринку експорту сільгосппродукції з урахуванням порушення валютного законодавства в частині не повернення в Україну валютної виручки шляхом передбачення можливості застосування нульової ставки податку на додану вартість при експорті сільськогосподарських товарів лише після надходження валютної виручки за такі експортовані товари. За наслідками обговорення члени Комітету підтримали прийняття зазначеного законопроекту за основу.

На засіданні народні депутати розглянули проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Кодексу України з процедур банкрутства», № 5528 та рекомендували Комітету з питань економічного розвитку врахувати зауваження Комітету з питань цифрової трансформації.

На засіданні члени Комітету розглянули законопроект № 5629 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо застосування обмежувальних заходів протидії домашньому насильству» та за наслідками розгляду підтримали його, запропонувавши головному комітету рекомендувати прийняти його за основу.

Члени Комітету розглянули законопроект № 5177 «Про захист права власності та інших речових прав осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії» і законопроект № 5177-1 «Про захист права власності та речових прав осіб, постраждалих внаслідок проведення антитерористичної операції або операції Об’єднаних сил» та рекомендували Комітету з питань правової політики врахувати їхні зауваження.

Також Комітет розглянув законопроект № 5661 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень про судовий розгляд та досудове розслідування» та рекомендував Комітету з питань правоохоронної діяльності врахувати його зауваження.

Члени Комітету розглянули законопроект № 4537 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення та підвищення прозорості ефективного управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав» та законопроект № 5181 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення регулювання зовнішньоекономічної діяльності з метою підвищення прозорості та розвитку зовнішньої торгівлі» і за наслідками обговорення рекомендували Комітету з питань економічного розвитку врахувати їхні зауваження.

За наслідками розгляду законопроекту № 5433 «Про судоустрій і статус суддів» щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи» було рекомендовано Комітету з питань правової політики врахувати зауваження Комітету. Також учасники засідання розглянули законопроект № 5638 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна, незавершеного будівництва, майбутнього об’єкта нерухомості, спеціальних майнових прав на такі об’єкти» та у своєму рішенні рекомендували Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики врахувати зауваження Комітету з питань цифрової трансформації.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 19:30
28 березня 2024 17:40
28 березня 2024 17:28
28 березня 2024 16:54
28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37