Комітет розглянув проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей» (№2713-д) на своєму засіданні 24 червня.

Законопроектом, зокрема, пропонується встановити єдину ставку податку на дохід (валовий ігровий дохід), отриманий від організації та проведення азартних ігор та випуску та проведення лотерей – 10%.

Також передбачається, що суб’єкти господарювання мають сплачувати податок на прибуток за загальною ставкою 18%.

Проектом пропонується великі виграші (більше 8 мінімальних заробітних плат) оподатковувати податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

Пропонується скасувати потрійну плату за ліцензії - на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності, на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет, а також за гральний автомат, натомість не запроваджувати нульову ставку податку на дохід. При доопрацюванні проекту пропонується уточнити норму, що вже сплачені потрійні платежі будуть зараховуватися організаторам азартних ігор в рахунок майбутніх щорічних платежів за ліцензію.

Також під час доопрацювання проекту передбачено впровадження знеособленої звітності для податкових агентів з метою усунення проблем з утриманням податку на доходи фізичних осіб з нерезидентів при виплаті належних їм сум виграшів.

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти доопрацьований законопроект за основу.

Також члени Комітету розглянули проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення строків набрання чинності нових форм податкових декларацій, податкових та акцизних накладних» (№5516).

Законопроектом пропонується встановити строки: затвердження та оприлюднення нових форм податкових декларацій, податкових та акцизних накладних; впровадження у роботу програмного забезпечення електронного кабінету нових форм і перевірки коректності його роботи.

Також пропонується встановити, що нові форми набирають чинності у податковому періоді, що настає за податковим періодом розміщення на офіційному веб-сайті Державної податкової служби повідомлення про готовність програмного забезпечення електронного кабінету нових форм.

Передбачається, що до визначення нових форм будуть чинними діючі форми податкових декларацій, податкових та акцизних накладних.

Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді включити законопроект в порядок денний п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та прийняти його за основу.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 16:54
28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37
28 березня 2024 11:20
27 березня 2024 17:59
27 березня 2024 16:59