Перспективи співробітництва України і Республіки Афганістан були обговорені під час зустрічі Голови Комітету з питань свободи слова Нестора Шуфрича із офіційною делегацією Сенату Ісламської Республіки Афганістан, що відбулася 11 червня у Верховній Раді України.

До складу делегації увійшли Заступник Голови Сенату Ісламської Республіки Афганістан Мурад Ібраруллах, Голова Комітету з міжнародних відносин Хан Латіф та Радник Голови Ісламської Республіки Афганістан Валерій Івченко.

Сторони відзначили незмінно дружній характер відносин між двома країнами. «Україна і Афганістан завжди дружили і хотілося б, щоб в обох країнах був мир», - сказав Хан Латіф.

Учасники зустрічі підкреслили важливість і взаємовигідність розвитку двосторонніх відносин в економічний сфері та окреслили перспективні напрямки співпраці.

Зокрема, Нестор Шуфрич висловив сподівання, що «плодючі землі України будуть цікаві з точки зору кооперації і розвитку дружби з Афганістаном».

Він також звернув увагу на наявний в країні кадровий і технічний потенціал, який може бути використаний для розвитку видобувної галузі Афганістану. Також, на думку Голови Комітету, афганську сторону може зацікавити імпорт українських будівельних потужностей.

У свою чергу, Мурад Ібраруллах повідомив, що Афганістан зацікавлений в українських інвестиціях і приході приватних компаній. «Україна має потенціал, оскільки має фахівців і великий досвід», - сказав він, додавши, що «влада країни готова всіляко сприяти приходу українських компаній і фахівців на свій ринок».

Також сторони назвали дуже перспективним розвиток туризму між Україною і Афганістаном.

«Багато людей з моєї країни хотіли б відвідати Україну, щоб побільше дізнатися про неї», - зауважив Мурад Ібраруллах.

«Сподіваюся, що туризм між нашими країнами стане суттєвішим, оскільки обидві країни мають дуже багато красивих місць, якими можна насолоджуватися», - сказав Нестор Шуфрич.

Учасники зустрічі обговорили вплив на ситуацію в Афганістані виведення усіх іноземних військових контингентів, що має відбутися найближчим часом.

Зокрема, Мурад Ібраруллах відзначив, що у цьому контексті великого значення набуває розвиток економічних відносин з Україною, зокрема, співпраця у видобутку корисних копалин.

Представники України і Республіки Афганістан наголосили на великому потенціалі відносин між країнами та висловили сподівання на їх подальший розвиток.

***

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 17:40
28 березня 2024 17:28
28 березня 2024 16:54
28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37
28 березня 2024 11:20