На засіданні Комітету з питань освіти, науки та інновацій, що відбулося 2 червня, народні депутати розглянули питання публічних закупівель у закладах освіти, соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів тощо.

Народні депутати обговорили законопроект про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо уточнення деяких положень закупівлі товарів і послуг, що здійснюється закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, №5097.

Представляючи проект Закону, народний депутат Ольга Коваль зазначила, що документом пропонується закладам професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти не застосувати порядок спрощеної закупівлі, у випадку, якщо закупівлі здійснюються за кошти власного спеціального фонду. За її словами, було отримано висновки від міністерств, які висловили низку зауважень і пропозицій до проекту.

Голова Комітету Сергій Бабак зазначив, що ідея законопроекту про спрощення закупівель для навчальних закладів підтримується, адже важливо переглянути норми про публічні закупівлі для закладів освіти.

За результатами розгляду члени Комітету ухвалили рішення направити зазначений законопроект на доопрацювання.

Також народні депутати обговорили проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо ефективної реалізації державної політики у сфері освіти (№5088). Народний депутат Юлія Гришина зазначила, що його мета аналогічна проекту Закону №5097, але мова йде лише про вищу освіту.

За результатами обговорення члени Комітету ухвалили рішення направити зазначений законопроект на доопрацювання.

Голова Комітету Сергій Бабак підсумував, що спільно з Комітетом з питань економічного розвитку заплановано комплексно опрацювати питання спрощення публічних закупівель для закладів освіти та напрацювати новий законопроект.

Також народні депутати вирішили направити на доопрацювання законопроект про підтримку іноземців та осіб без громадянства, які зазнали політичних переслідувань у країні громадянської належності або постійного проживання (№5194).

Члени Комітету обговорили законопроект про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (щодо особливостей організації державного щеплення громадян від захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19)), №4645. Документ спрямований на вдосконалення процедури щеплень для громадян, зокрема пропонує виокремити педагогічних працівників у пріоритетну пільгову категорію для проведення щеплень.

За результатами розгляду народні депутати ухвалили рішення рекомендувати головному Комітету визначитися шляхом голосування щодо законопроекту №4645.

Народні депутати обговорили проект Постанови про заходи щодо вшанування пам’яті загиблих дітей та посилення соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (№5373). Цілі і завдання прийняття документа - забезпечення належного вшанування пам’яті загиблих дітей, а також захисту прав та інтересів дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

За результатом розгляду члени Комітету рекомендували прийняти проект Постанови в цілому з урахуванням зауважень.

 

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

19 квітня 2024 17:12
19 квітня 2024 16:24
19 квітня 2024 16:17
19 квітня 2024 15:40
19 квітня 2024 15:27
19 квітня 2024 14:27
19 квітня 2024 13:54
19 квітня 2024 13:37
19 квітня 2024 12:31
19 квітня 2024 11:11