Члени Комітету під час засідання Комітету, яке відбулося 23 квітня у форматі відеоконференції, розглянули зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування» (реєстр. №2164).

Прийнятим Верховною Радою 17 лютого 2021 року законопроектом пропонується внести зміни до глави 241 Кримінального процесуального кодексу,

що передбачає особливості спеціального досудового розслідування кримінальних правопорушень, та зміни до інших статей цього Кодексу. При цьому, для більш чіткого нормативного врегулювання питання здійснення спеціального досудового розслідування та судового провадження пропонується внести зміни до статей КПК України, які регулюють підстави оголошення у розшук підозрюваного, обвинуваченого; питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за відсутності підозрюваного, обвинуваченого; підстави здійснення спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження.

Голова Комітету Денис Монастирський зазначив, що питання розглядається вдруге. Він нагадав, що Комітет на одному з попередніх засідань підтримав таблицю правок і пропозицій підготовленого до другого читанні законопроекту, №2164, і повідомив, що до Комітету надійшов висновок Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України стосовно зауважень, на підставі яких частково підготовлено і враховано пропозиції до врахування. Ці пропозиції стосуються узгодження термінології, усунуто неточності і дублювання в перехідних положеннях. Всього у висновку Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України 8 пропозицій, які не змінюють суть порівняльної таблиці, яку Комітет підтримав раніше.

Комітет прийняв рішення підтримати зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України і врахувати їх у тексті порівняльної таблиці та рекомендувати Верховній Раді прийняти проекту Закону «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв’язку із здійсненням спеціального досудового розслідування» (реєстр. №2164) в другому читанні та в цілому.

Члени Комітету також розглянули підготовлений до другого читання проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов» (реєстр. №5058).

Законопроектом, прийнятим Верховною Радою 15 квітня 2021 року за основу, пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та скасувати необхідність надсилання постанови про накладення адміністративного стягнення про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, та про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), яка була виконана шляхом оплати штрафу з дня її винесення, а також змінити момент набрання законної сили такою постановою.

Голова підкомітету В’ячеслав Медяник повідомив, що під час підготовки законопроекту до Комітету надійшло 11 пропозицій та поправок, 5 з яких пропонується врахувати, 2 з них - частково, 6 - відхилити.

Члени Комітету 22 голосами «за» прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект, №5058, у другому читанні та в цілому.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

23 квітня 2024 20:12
23 квітня 2024 20:11
23 квітня 2024 19:50
23 квітня 2024 19:24
23 квітня 2024 19:21
23 квітня 2024 19:17
23 квітня 2024 19:01
23 квітня 2024 18:02
23 квітня 2024 16:34
23 квітня 2024 15:05