Комітет з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні розглянув законопроект «Про території Смарагдової мережі» (№4461), спрямований на встановлення правових та організаційних засад визначення територій Смарагдової мережі та управління ними в Україні для збереження природних оселищ та видів фауни і флори, що підлягають особливій охороні відповідно до виконання зобов’язань України за міжнародними договорами.

Під час опрацювання законопроекту у першому читанні було проведено його обговорення зі всіма зацікавленими сторонами. За його підсумками, зокрема, досягнуто домовленості про врахування рекомендацій Національного агентства з питань запобігання корупції, а також зауважень Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України під час опрацювання проекту у другому читанні. Обговорено можливості досягнення компромісу з представника бізнесу.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Члени Комітету розглянули законопроекти «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів» (№4168) та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів» (№4168-1).

Проектом №4168 пропонується для забезпечення судноплавства по внутрішнім водним шляхам створити Державний фонд внутрішніх водних шляхів у складі спеціального фонду державного бюджету України. Також у законопроекті визначаються джерела формування фонду і напрямки його використання.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради пропозицію прийняти за основу законопроект №4168 з урахуванням зауважень Комітету, а альтернативний - відхилити.

Народні депутати розглянули проект Постанови «Про заходи, спрямовані на посилення соціального захисту та вшанування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з нагоди 35-х роковин трагедії на Чорнобильській АЕС» (№5211), яким пропонується ряд заходів, спрямованих на посилення соціального захисту та вшанування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з нагоди 35-х роковин трагедії на Чорнобильській АЕС.

Комітет підтримав рішення рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів прийняти проект постанови з урахуванням зауважень Комітету.

За результатами розгляду проекту Постанови «Про підтримку суб'єктів господарювання, які використовують альтернативні джерела енергії» (№5223), Комітет підтримав її прийняття з урахуванням зауважень Комітету. Відповідне рішення буде направлено Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, визначеному головним з опрацювання проекту.

Окрім цього, Комітет розглянув питання «Про звіт щодо діяльності Національної комісії з радіаційного захисту населення України у 2020 році» та вирішив взяти його до відома.

Також учасники засідання схвалили рекомендації за наслідками проведених слухань у Комітеті на тему: "35-ті роковини Чорнобильської катастрофи: проблеми та перспективи розвитку зони відчуження".

За результатами розгляду питання про звернення голови Калуської міської територіальної громади щодо складної екологічної ситуації, пов’язаної з просіданням земної поверхні над шахтними пустотами відпрацьованих рудників, вирішено доручити голові Комітету звернутися до Уряду щодо цього питання.

Засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування відбулося 14 квітня у форматі відеоконференції.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

19 квітня 2024 12:31
19 квітня 2024 11:11
19 квітня 2024 09:47
19 квітня 2024 09:39
18 квітня 2024 18:54
18 квітня 2024 18:32
18 квітня 2024 18:25
18 квітня 2024 18:15
18 квітня 2024 17:17
18 квітня 2024 17:09