17 лютого Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування на своєму засіданні у режимі відеоконференції розглянув і затвердив графік проведення виїзних засідань Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання (лютий – липень 2021 року).

Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький зауважив, що, враховуючи складну епідемічну ситуацію в країні, та запроваджений карантин у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби, який наразі продовжено до 30 квітня, у затвердженому плані роботи Комітету на період п’ятої сесії було заплановано проведення виїзних засідань.

Голова Комітету звернув увагу на ефективність виїзних засідань як форми парламентського контролю і висловив сподівання, що з початком вакцинації ситуація дещо стабілізується і Комітет зможе проводити роботу у такому форматі.

Михайло Радуцький нагадав, що у період роботи попередніх сесій Комітет провів виїзні засідання і робочі наради у шести областях: Житомирській, Одеській, Рівненській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській. Також члени Комітету побували з робочою поїздкою у Донецькій і Луганській областях.

Комітет прийняв рішення на період п’ятої сесії запланувати проведення чотирьох виїзних заходів у тих областях, де вони ще не проводились, а саме: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській та Черкаській областях.

Аргументуючи таке рішення, голова Комітету зауважив: «Саме з цих областей до Комітету надходить достатня кількість звернень від громадян, місцевих рад та медичних працівників. Вони переважно стосуються роботи закладів охорони здоров’я в умовах медичної реформи та пандемії COVID-19». Михайло Радуцький запропонував під час виїзних засідань приділити увагу цим питанням, а також, «у порядку контролю, ознайомитись із організацією проведення вакцинації проти COVID-19 в регіонах».

Конкретні дати поїздок будуть визначатися у робочому порядку.

На пропозицію заступника голови Комітету Артема Дубнова, Комітет прийняв рішення на наступному тижні у режимі відеоконференції провести засідання робочої групи для розгляду пропозицій до проекту Закону «Про систему громадського здоров’я» (№4142), прийнятого Верховною Радою у першому читанні. На засідання планується запросити Заступника міністра охорони здоров'я - Головного державного санітарний лікаря України Віктора Ляшка та експертів з медичної спільноти.

Окрім того, під час засідання Комітету Михайло Радуцький поінформував, що заплановане на сьогодні спільне засідання комітетів з питань антикорупційної політики та з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, на якому планувалось розглянути питання про ефективне використання бюджетних коштів і уникнення корупційних ризиків при здійсненні державних закупівель вакцини для проведення профілактичних щеплень проти COVID-19, лікарських засобів та медичних виробів, перенесено у зв’язку із зверненням Генерального директора ДП «Медичні закупівлі України» Арсена Жумаділова. Він повідомив, що не може взяти участь у засіданні, через проведення перевірок Державною аудиторською службою виконання бюджетних програм.

Про нову дату і час спільного засідання буде повідомлено додатково.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 19:30
28 березня 2024 17:40
28 березня 2024 17:28
28 березня 2024 16:54
28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37