Відповідне рішення ухвалено під час засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики 2 лютого.

На початку засідання члени Комітету проголосували за звернення до Голови Верховної Ради України щодо визначення Комітету з питань аграрної та земельної політики замість Комітету з питань екологічної політики та природокористування головним з розгляду трьох законопроектів, що стосуються меліорації земель. Члени Комітету підтримали зазначену пропозицію.

Учасники засідання розглянули доопрацьований до другого читання проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України, № 2289. Законопроект має на меті удосконалення окремих законодавчих положень Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо регулювання завезення та застосування в Україні незареєстрованих пестицидів, використання залишків пестицидів і агрохімікатів, термін реєстрації яких закінчився. Проектом Закону пропонується усунути колізії правових норм щодо регулювання завезення та застосування незареєстрованих в Україні пестицидів, надання можливості застосування, зберігання, торгівлі, рекламування та перевезення залишків препаратів протягом двох років після завершення терміну їх реєстрації.

Як зазначається в Пояснювальній записці до законопроекту, його прийняття забезпечить можливість створення, застосування нових біологічних препаратів, що дасть змогу зберегти урожай та покращить його якість, забезпечить однакове розуміння та застосування положень Закону щодо можливості застосування, зберігання, торгівлі, рекламування та перевезення залишків пестицидів і агрохімікатів протягом двох років після завершення терміну їх реєстрації.

За результатами обговорення було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України у другому читанні та в цілому як Закон в редакції Комітету із подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський перед розглядом проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, (повторне друге читання, № 2194) повідомив, що стосовно зазначеного законопроекту відбулася нарада у Президента України за участю міністра аграрної політики та продовольства. Він зазначив, що до законопроекту було підготовлено порівняльну таблицю та запросив народних депутатів долучитися до обговорення пропонованих змін. Народні депутати у ході дискусії дійшли згоди щодо окремих норм проекту. Обговорення зазначеного законопроекту Комітет продовжить на своєму наступному засіданні.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

19 квітня 2024 17:12
19 квітня 2024 16:24
19 квітня 2024 16:17
19 квітня 2024 15:40
19 квітня 2024 15:27
19 квітня 2024 14:27
19 квітня 2024 13:54
19 квітня 2024 13:37
19 квітня 2024 12:31
19 квітня 2024 11:11