Відповідне рішення ухвалено під час засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики 27 січня.

Учасники засідання розглянули підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України, (№ 2289). За результатами розгляду було вирішення перенести на інше засідання прийняття рішення стосовно зазначеного законопроекту.

Члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин, (№ 4396). Проектом пропонується: встановити єдині правила державного нагляду і контролю за ідентифікацією та реєстрацією тварин в господарствах операторів ринку тварин; удосконалити ефективний та дієвий засіб виявлення, локалізації, контролю і при можливості ліквідації хвороб тварин, занесених на територію України; спрощення механізму відшкодування коштів з Державного бюджету України за проведену ідентифікацію тварин для власників тварин – фізичних осіб; визначення складових системи ідентифікації та реєстрації тварин; встановити відповідальність за невиконання операторами ринку тварин вимог чинного законодавства з ідентифікації і реєстрації тварин та впровадження адміністративних санкцій до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців при виявленні порушень.

Як зазначається в Пояснювальній записці до проекту Закону, реалізація норм законопроекту дасть змогу усунути відмінності між законодавствами країн- членів ЄС щодо вимог до торгівлі товарами, що охоплюються санітарними заходами між Сторонами, забезпечуючи при цьому охорону життя і здоров’я людей, тварин, належний рівень простежуваності переміщень тварин та створить умови для функціонування спільного ринку, забезпечення його якісними продуктами. Норми проєкту Закону дадуть змогу реалізувати основні стратегічні завдання у сфері охорони здоров’я населення, що ставить перед собою Україна на шляху до Європейського Союзу, контролю епізоотичної ситуації в державі, забезпечення населення країни безпечними для здоров’я продуктами харчування тваринного походження, а також забезпечення конкурентоспроможності тваринницької продукції на європейських та світових ринках.

За результатами обговорення було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин прийняти за основу.

Під час засідання було заслухано та обговорено інформацію про поточний стан та перспективи розвитку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів на 2021-2023 рр..

Учасники засідання затвердили Звіт про роботу Комітету з питань аграрної та земельної політики за період роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, а також План роботи Комітету з питань аграрної та земельної політики на період роботи п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Також було затверджено пропозиції до проекту порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та розклад засідань Комітету з питань аграрної та земельної політики на лютий 2021 року.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

26 квітня 2024 19:15
26 квітня 2024 18:52
26 квітня 2024 17:09
26 квітня 2024 15:51
26 квітня 2024 15:14
26 квітня 2024 13:57
26 квітня 2024 12:16
26 квітня 2024 11:55
26 квітня 2024 11:43
26 квітня 2024 11:24