Комітет з питань транспорту та інфраструктури на своєму засіданні розглянув проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування» (№ 2234 доопрацьований).

Проектом пропонується внести зміни до законів України «Про інвестиційну діяльність» та «Про ціни і ціноутворення», якими віднести до повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства, затвердження методик і правил, на підставі яких визначається вартість нового будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування, а також розроблення та затвердження нормативів визначення вартості нового будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування, визначення порядку їх застосування.

Члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект Закону за основу та в цілому.

Народні депутати розглянули проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільні дороги» (№ 3901), яким передбачається внесення змін до Закону «Про автомобільні дороги» для приведення його положень у відповідність із положеннями законів України «Про концесію», «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування» та «Про місцеві державні адміністрації».

До розгляду законопроекту в другому читанні було подано 4 поправки та пропозиції. За результатами розгляду Комітетом, враховано одну та відхилено три пропозиції.

Комітет ухвалив висновок рекомендувати Верховній Раді прийняти проект Закону в другому читанні та в цілому.

На засіданні також було розглянуто проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо імплементації законодавства Європейського Союзу про порядок допуску до керування транспортними засобами» (№ 3569).

Законопроектом пропонується посилити вимоги до складання практичних іспитів для отримання права на керування транспортними засобами шляхом імплементації Директиви 2006/126/ЄС про посвідчення водія, якою, зокрема, передбачається, що виявлення у особи здатності до безпечного керування транспортними засобами здійснюється під час складання нею практичного іспиту за участі спеціально уповноваженої державою фізичної особи – екзаменатора з водіння, на якого покладається особиста відповідальність за прийняття відповідного рішення.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Також на засіданні керівництвом Фонду державного майна України був презентований новий комплексний законопроект про діяльність Фонду Державного майна України та особливості приватизації і оренди державної власності.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

19 квітня 2024 09:47
19 квітня 2024 09:39
18 квітня 2024 18:54
18 квітня 2024 18:32
18 квітня 2024 18:25
18 квітня 2024 18:15
18 квітня 2024 17:17
18 квітня 2024 17:09
18 квітня 2024 16:37
18 квітня 2024 15:55