На своєму засіданні, яке відбулося у п’ятницю, 11 грудня, Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України у режимі відеоконференції розглянув проект Закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо опублікування рішень Верховної Ради України» (№ 4334), підготовлений до другого читання.

Проектом Закону передбачено, що з 1 січня 2021 року офіційна публікація рішень Верховної Ради України здійснюватиметься лише у газеті «Голос України».

Голова Комітету питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко поінформував, що надійшло шість пропозицій від народних депутатів. Пропонується врахувати одну пропозицію, а решту відхилити.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект в цілому.

Члени Комітету розглянули проект Постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин збитковості підприємств вугільно-промислового комплексу» (№ 2528 доопрацьований).

Голова Комітету нагадав, що проект даної постанови розглядається на Комітеті втретє, оскільки виникали питання щодо кандидатур до складу цієї комісії. «Народний депутат Юрій Камельчук відкликав свій проект Постанови і вніс новий. Тому ми маємо розглянути його втретє», - сказав він.

«Сподіваюся, що ми виявимо протягом законного терміну (пів року) вагомі причини збитковості підприємств вугільно-промислового комплексу і відзвітуємо про це у Верховній Раді», - сказав, представляючи проект, Юрій Камельчук.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді розглянути даний проект Постанови і прийняти рішення.

Народні депутати розглянули пропозиції Президента України до Закону «Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України» щодо електронної форми документообігу», прийнятого Верховною Радою в цілому 4 листопада 2020 року.

Сергій Кальченко поінформував, що Президент України повернув Закон Верховній Раді із трьома пропозиціями, якими пропонується обрати або електронну, або паперову форму відповіді народному депутату, аргументуючи це тим, що не всі суб’єкти, до яких адресовані звернення народних депутатів, мають можливість направити відповідь в електронній формі. У тому варіанті, який був наданий Президенту на підпис, передбачений імператив: у якій формі депутат звертається, у такій і має бути надана відповідь.

Комітет прийняв рішення подати пропозиції Президента України до Закону на розгляд Верховної Ради у вигляді порівняльної таблиці.

Члени Комітету також надали експертні висновки на проекти Постанов «Про попередній звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів» (№ 4443) і «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років» (№ 4445), в яких висловив ряд зауважень, зокрема, щодо термінології, яка вживається у проектах. Обидва висновки будуть направлені тимчасовим слідчим комісіям.

Наступне засідання Комітету планується провести у середу, 16 грудня.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37
28 березня 2024 11:20
27 березня 2024 17:59
27 березня 2024 16:59
27 березня 2024 15:49