Відповідне рішення ухвалено на засіданні Комітету з питань екологічної політики та природокористування, що відбулося 13 жовтня у форматі відео-конференції.

Учасники засідання розглянули проєкт Закону про внесення змін до статей 118 та 121 Кодексу цивільного захисту щодо підвищення розмірів грошової допомоги особам рядового чи начальницького складу служби цивільного захисту (№ 4034), внесений народними депутатами Ю. Тимошенко, С. Євтушком, М. Цимбалюком. Проєкт спрямований на забезпечення підвищення рівня соціального захисту осіб рядового чи начальницького складу служби цивільного захисту під час виконання службових обов’язків та їх сімей. Законопроєктом передбачено, що розмір допомоги визначається на рівні двадцяти фактичних прожиткових мінімумів для працездатних осіб на день загибелі (смерті), що на даний час становитиме 102500 гривень. Згідно з Пояснювальною запискою до проєкту, у всіх випадках розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) особи рядового чи начальницького складу служби цивільного захисту визначається з урахуванням фактичного розміру прожиткового  мінімуму для працездатних осіб на час виплати допомоги.

За результатами обговорення народні депутати ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України проєкт Закону про внесення змін до ст. 118 та 121 Кодексу цивільного захисту щодо підвищення розмірів грошової допомоги особам рядового чи начальницького складу служби цивільного захисту включити до порядку денного четвертої сесії та розглянути на пленарному засіданні Верховної Ради України. За результатами розгляду в першому читанні - прийняти законопроєкт № 4034 за основу.

Комітет також розгляну законопроєкти про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо особливостей провадження у справах за зверненнями органів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки (№ 4150), внесений Кабінетом Міністрів України, а також про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо гарантування справедливого та гідного розміру пенсійного забезпечення учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілим особам (№ 4146), поданий народним депутатом О. Качурою. За результатами розгляду було ухвалено рішення підтримати їх прийняття за основу.

Учасники засідання розглянули доопрацьований законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення належних соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на виконання рішення Конституційного Суду України (№ 1117). Комітет вирішив рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, визначеного головним з розгляду цього законопроєкту, до прийняття рішення щодо зазначеного законопроєкту отримати науково-експертний висновок Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

За результатами розгляду законопроєкту про систему громадського здоров’я (№ 4142), Комітет прийняв рішення про доцільність його доопрацювання.

Також Комітет розглянув питання про лист Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області про зняття з контролю рішення Комітету «Про екологічну ситуацію в Мелітопольському районі Запорізької області», у якому йдеться про зняття з контролю щоквартальної звітності щодо екологічних проблем гідрологічного заказника «Молочний лиман» та річки Молочна і шляхи їх вирішення, а також ситуації, пов’язаної з підтопленням в м. Мелітополь та Мелітопольському районі та дотримання підприємствами м. Мелітополь вимог природоохоронного законодавства. Комітет вирішив змінити зазначену звітність на щорічну.

Було також розглянуто лист Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України про підготовку до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи. За результатами розгляду Комітет вирішив надати кандидатури голови підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, народного депутата І. Кривошеєва і керівника секретаріату Комітету М. Борисюка до складу Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2021 році заходів, пов’язаних із 35-и роковинами Чорнобильської катастрофи.

Запис засідання - за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1faykwiFGTs0ev8bkXk2g2SrWJXnHHXIA?usp=sharing

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

19 квітня 2024 17:12
19 квітня 2024 16:24
19 квітня 2024 16:17
19 квітня 2024 15:40
19 квітня 2024 15:27
19 квітня 2024 14:27
19 квітня 2024 13:54
19 квітня 2024 13:37
19 квітня 2024 12:31
19 квітня 2024 11:11