У середу 9 вересня відбулося засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Члени Комітету на початку засідання розглянули питання про визначення представників до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Голова Комітету Денис Монастирський доповів, що Комітет вже втретє буде розглядати це питання. Він нагадав про попередні рішення, прийняті у липні і на минулому тижні.

Д.Монастирський вніс пропозицію звернутися до керівників депутатських фракцій і груп з проханням повторно подати до Комітету пропозиції стосовно кандидатур до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі з 7 осіб до 14 вересня включно і розглянути це питання на окремому засіданні Комітету у вівторок 15 вересня.

Комітет також пропонує депутатським фракціям і групам забезпечити участь своїх кандидатів у засіданні, яке буде проводитися у режимі відеоконференції.

Члени Комітету обговорили питання та одноголосно прийняли рішення підтримати таку пропозицію.

Народні депутати також розглянули низку законопроектів та прийняли відповідні рішення стосовно них.

Так, Комітет повторно розглянув проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо проведення експертизи з питань права №2741. Розгляд відбувся за участю автора - народного депутата Ігоря Фріса, який доповів законопроект.

Співдоповідач - голова підкомітету Юлія Яцик нагадала, що на минулому засіданні підкомітет рекомендував і Комітет підтримав пропозицію про відхилення законопроекту.

Ю.Яцик повідомила, що підкомітет переглянув своє рішення і пропонує Комітету направити цей проект Закону на доопрацювання.

Члени Комітету під час обговорення також висловилися за направлення законопроекту №2741 на доопрацювання і підтримали більшістю голосів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду направити його на доопрацювання.

Комітет у зв’язку з відсутністю доповідача переніс розгляд наступного питання - проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо посилення охорони природних об'єктів від пожеж) №3439.

За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді відхилити проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо спрощення та удосконалення діючих норм Закону з метою уникнення покарання винними особами та розвантаження судових органів №3303.

На доопрацювання Комітет рекомендує Верховній Раді направити проект Закону про внесення зміни до статті 368-5 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне збагачення №3007.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді відхилити проекти Законів про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності працівників правоохоронних органів за невиконання судових рішень №3121 і про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності у сфері поводження з відходами» №3390.

Комітет рекомендує Парламенту підтримати альтернативний проект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності у сфері поводження з відходами №3390-1 і прийняти його за основу.

 Відеозапис засідання Комітету.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 19:30
28 березня 2024 17:40
28 березня 2024 17:28
28 березня 2024 16:54
28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37