Протягом третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий – липень 2020 року) проведено 19 засідань Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України, з них сім засідань було проведено у режимі відеоконференції.

На засіданнях було розглянуто 162 питання порядку денного (за результатами розгляду прийнято 157 рішень), із них: 43 питання щодо проектів законів України та 72 питання щодо проектів постанов Верховної Ради, з підготовки та попереднього розгляду яких Комітет визначено головним, п’ять питань щодо розгляду законопроектів, проектів інших актів Верховної Ради для надання експертного висновку на відповідність реєстрації та оформлення вимогам закону, Регламенту Верховної Ради та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам, 11 питань щодо розгляду заяв народних депутатів України, ухвалено два роз’яснення Комітету про застосування положень частин другої та третьої статті 224 Регламенту Верховної Ради України та щодо порядку проведення засідання комітету у режимі відеоконференції, чотири питання щодо забезпечення діяльності Верховної Ради та народних депутатів, розглянуто 18 питань щодо реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», а також зміни до календарного плану роботи третьої сесії Верховної Ради України (3 питання) та проект календарного плану на четверту сесію Верховної Ради України.

Протягом третьої сесії Комітет загалом розглянув 111 законопроектів, проектів інших актів Верховної Ради, з підготовки і попереднього розгляду яких Комітет визначено головним.

Три проекти Верховною Радою прийнято в цілому як закони: «Про внесення зміни до Закону України «Про комітети Верховної Ради України»; «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням правами народних депутатів України у ході законодавчої процедури»; «Про внесення зміни до пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України».

Окрім того, протягом третьої сесії Верховною Радою прийнято 24 постанови Верховної Ради з опрацювання яких Комітет визначено головним.

На засіданнях Комітету розглянуто 30 проектів постанов про скасування рішень Верховної Ради України, аргументацією для внесення яких були порушення встановленої Регламентом Верховної Ради України процедури при розгляді й голосуванні проектів законів України (стаття 48 Регламенту Верховної Ради України).

Комітетом протягом звітного періоду розглянуто 13 проектів постанов Верховної Ради України про утворення тимчасових слідчих комісій та спеціальних комісій, із яких два прийнято Верховною Радою і сім - очікують розгляду. Також розглянуто сім проектів постанов про внесення змін до постанов Верховної Ради про утворення тимчасових слідчих та спеціальних комісій, із яких три прийнято Верховною Радою.

За даними реєстрації вхідної кореспонденції, у лютому – липні 2020 року у Комітеті опрацьовано 1090 документів: проекти законодавчих актів, з підготовки і попереднього розгляду яких Комітет є головним – 159 (з них 66 - це проекти законів та 93 – проекти постанов), висновки на законопроекти – 118; проекти законодавчих актів на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, з яких Комітет не є головним – 6; інформаційно-довідкові документи – 41; звернення громадян – 107; листування з народними депутатами України – 252; листування з місцевими радами та їх виконавчими органами, райдержадміністраціями, організаціями та установами – 87; листування з керівництвом Верховної Ради України, з підрозділами Апарату Верховної Ради України, Кабінетом Міністрів України, Офісом Президента України, міністерствами, державними комітетами – 305. Із загальної кількості документів надійшло для ознайомлення (розпорядження керівництва Верховної Ради та Апарату Верховної Ради України) – 56; з інших комітетів Верховної Ради щодо надання пропозицій до законопроектів – 57 документів. Також у Комітеті було розглянуто та надано відповіді на 15 запитів на інформацію.

Із повним текстом звіту Комітету можна ознайомитися за посиланням: http://reglament.rada.gov.ua/news/main_news/74263.html

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

26 квітня 2024 19:15
26 квітня 2024 18:52
26 квітня 2024 17:09
26 квітня 2024 15:51
26 квітня 2024 15:14
26 квітня 2024 13:57
26 квітня 2024 12:16
26 квітня 2024 11:55
26 квітня 2024 11:43
26 квітня 2024 11:24