Під головування Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака відбулося засідання Комітету. Учасники засідання, народні депутати - О. Лукашев, С. Колебошин, В. Воронов, Р. Грищук, І. Кириленко, О. Коваль, В. Колюх, О. Лис, Р. Павленко, Ю. Гришина - розглянули проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», № 2299.

Метою законопроекту є врегулювання таких сфер, як ліцензування освітньої діяльності, вступ для навчання для здобуття вищої освіти, реалізація міждисциплінарних освітніх програм, а також окремих питань, що стосуються забезпечення якості вищої освіти, форм здобуття освіти, вимог до керівника закладу, Національної рамки кваліфікацій тощо.

Під час обговорення зазначалося, що ухвалення проекту Закону створить умови зміцнення європейських засад функціонування системи вищої освіти, що сприятиме її зближенню з іншими країнами Болонського процесу, - прозорості, доброчесності, автономії, відповідальності за результат, визначить та посилить засади студенто орієнтованого навчання в закладах вищої освіти, можливості впливу студентів на якість освітніх послуг та управління закладами вищої освіти, створить передумови для більш рівного доступу до освіти та якісного вимірювання здобутків завдяки розширенню сфери використання зовнішнього незалежного оцінювання, вдосконалить основні інструменти впливу держави на діяльність закладів освіти – ліцензування і акредитацію.

Заслухавши інформацію голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлії Гришиної, члени Комітету одностайно вирішили звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією щодо включення даного законопроекту до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Також члени Комітету прийняли рішення направити запит до Міністерства внутрішніх справ України і Міністерства освіти і науки України про надання інформації щодо трагічних випадків загибелі учнів загальноосвітніх навчальних закладів України, особливо звернувши увагу на ситуацію, що сталася у спеціалізованій школі № 173 м. Києва, де 23 жовтня з вікна четвертого поверху школи випала учениця сьомого класу. Після отримання інформації - провести засідання підкомітету з питань загальної середньої, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях Комітету з питань освіти, науки та інновацій щодо вищезазначеної проблеми.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

19 квітня 2024 17:12
19 квітня 2024 16:24
19 квітня 2024 16:17
19 квітня 2024 15:40
19 квітня 2024 15:27
19 квітня 2024 14:27
19 квітня 2024 13:54
19 квітня 2024 13:37
19 квітня 2024 12:31
19 квітня 2024 11:11