9 жовтня під головуванням Голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванни Климпуш-Цинцадзе відбулося засідання Комітету за участю заступника міністра фінансів України Павла Ходаковського.

Під час засідання було розглянуто та підтримано проекти законів про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи (№0003) та про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доход і на приріст вартості майна, вчиненої у Лондоні 10 лютого 1993 року (№0006).

Проект Закону.№0003 створює передумови для завершення внутрішніх державних процедур, необхідних для набрання чинності Протоколом про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків на доходи.

Від ухвалення законопроекту №0006 залежить набрання чинності Протоколом між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на дохід і на приріст вартості майна, вчиненої у Лондоні 10 лютого 1993 року. Відповідно до зазначеного Протоколу, будуть внесені зміни до Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків на доходи і на приріст вартості майна.

Крім цього, члени Комітету розглянули низку законопроектів на відповідність їхніх положень законодавству ЄС та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію.

Законопроекти №№ 2066 та 2133 були підтримані членами Комітету та визнані такими, положення яких за своєю метою не суперечать Угоді про асоціацію, праву Європейського Союзу та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України.

Законопроект №2066 встановлює для здобувачів ліцензії на поводження з небезпечними відходами вимогу про наявність необхідної матеріально-технічної бази, приміщень та ділянок для здійснення такої діяльності.

Метою законопроекту №2133 є врегулювання правовідносин, що виникають в процесі організації та здійснення колекторської діяльності, з метою захисту прав та законних інтересів боржників від недобросовісних дій суб’єктів колекторської діяльності.

Також члени Комітету розглянули та підтримали проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської Комісії) щодо надання висновків до ініційованих Президентом України змін до Конституції України (№2073), метою якої, відповідно до пояснювальної записки, є гарантування відповідності конституційних змін ідеалам та принципам, які є спільним надбанням європейських народів, а також забезпечення виконання Україною зобов’язань, взятих на себе при вступі до Ради Європи.

Комітет також затвердив висновки до законопроектів, положення яких регулюються національним законодавством країн-членів Європейського Союзу та не підпадають під дію міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

18 квітня 2024 18:54
18 квітня 2024 18:32
18 квітня 2024 18:25
18 квітня 2024 18:15
18 квітня 2024 17:17
18 квітня 2024 17:09
18 квітня 2024 16:37
18 квітня 2024 15:55
18 квітня 2024 14:25
18 квітня 2024 12:59