Народний депутат України, член Комітету з питань інтеграції України до ЄС Петро Порошенко, який бере участь у Міжпарламентській раді Україна-НАТО в Брюсселі, на всіх зустрічах переконує партнерів у необхідності пришвидшити членство України в Північноатлантичному Альянсі.

«Сьогодні наша делегація розпочала дуже напружену роботу в штаб - квартирі НАТО, відбулися зустрічі із заступником Генерального секретаря НАТО Мірчою Джоане, заступником по політичній частині Борисом Руге, величезною кількістю парламентарів», - сказав Порошенко журналістам.

«Ми розрахували разом з президентом ПА НАТО, що нам залишилося п’ять місяців і два тижні до саміту НАТО в Вашингтоні. Дата саміту визначена і підготовка має бути якісна. Ключова позиція, що у Вашингтоні має прозвучати запрошення Україні до НАТО, має початися цей процес. І це продемонструє. що світ не залежить від ультиматумів путіна», - наголошує Порошенко.

«Політики демократичних держав країн - членів НАТО вимушені будуть підтримати членство України в НАТО. І це треба робити вже, бо в більшості цих країн зараз будуть проходити вибори в 2024 році. Ігнорувати це ми точно не можемо», - переконаний Порошенко.

«Ми маємо працювати з громадянами всіх країн - членів, для того, щоб вони розуміли, що це - не  допомога Україні, що це - інвестиція в їхнє власне майбутнє. Що якщо ви не зупините в Україні путіна, завтра російський солдат постукає в двері кожного з вас. Навіть якщо уявити собі, що Україна програє, це буде початком Третьої світової війни», - пояснює народний депутат.

«Ми обговорили і з депутатами, і з НАТО можливості спільного виробництва, в тому силі і з урахуванням приватних коштів, продукції військово-промислового комплексу на територіях Польщі, Болгарії, Румунії та інших сусідніх держав. Є дуже великий інтерес. Я буду сподіватися, що по поверненню нам все-таки вдасться примусити уряд провести ці переговори, запропонувати позиції інвестиційного співробітництва, застрахувати і від військового, і від політичних ризиків. Для того, щоб на кордонах ми швидко могли завозити боєприпаси з безпечних виробничих майданчиків в країнах-членах НАТО», - говорить Порошенко.

Він пояснив, що саме НАТО буде організовувати «парасольку» для захисту військово-промислового комплексу України в спільному виробництві з нашими партнерами.

«Ми розставили пріоритети. Це боєприпаси. Пріоритетом є якомога швидше поставити F-16 в рамках коаліції. Пріоритетом є засоби РЕБ і радіотехнічної розвідки для протистояння російським безпілотним літальним апаратам. Пріоритетом є розвідка, безумовно. Складовою частиною є й виробництво артилерійських боєприпасів та мін», - наголошує Петро Порошенко.

«В першу чергу ми зараз маємо побудувати систему фортифікаційних споруд, мінних полів, закупити, завезти сьогодні достатню кількість протитанкових мін для того, щоб зберегти українських солдат. Ми не маємо робити «м’ясні штурми». Бо це єдиний ресурс, який точно не відновлюваний. Ми відрізняємося від русні і Жукова, який казав «баби еще нарожают». – зауважує Порошенко.

«У мене відбулися дуже цікаві переговори з представниками Естонії та Литви, я думаю, що нам вдасться презентувати програму, яка в Литві називається «Save soldier». Це означає, що кожен солдат має купол радіо-електронної боротьби, який захищає його від дронів-камікадзе, має монокуляр для нічного бачення, для того, щоб бачити хто, коли і як до нього підходить, і має відповідні лазерні прилади для того, щоб різко підвищити щільність вогню і точність вогню. Ми обмінялися цими ідеями, щоб зберегти і захистити життя українських воїнів, українського солдата», - говорить Петро Порошенко.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини фракцій та груп”

26 квітня 2024 13:46
26 квітня 2024 09:44
26 квітня 2024 08:51
26 квітня 2024 08:47
25 квітня 2024 09:44
24 квітня 2024 19:00
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 09:51
22 квітня 2024 16:00
22 квітня 2024 13:07