Політична група Європейського Парламенту Renew Europe і депутатська фракція «Слуга Народу» у Верховній Раді вперше провели зустріч, за підсумками якої ухвалили спільну декларацію. У документі йдеться, зокрема, про поглиблення співпраці та роботу над політичними ініціативами заради спільного європейського майбутнього.

«Ця зустріч – це більше, ніж знак підтримки та солідарності, це крок до інтеграції України в ЄС та його демократичних інститутів. Renew Europe та «Слуга народу» обіцяють бути партнерами й рушійною силою цього процесу… Ми наслідуємо приклад попередніх поколінь європейських лібералів і центристів, які після падіння залізної завіси будували мости між ліберальною та центристською європейською родиною та партіями-однодумцями в країнах-кандидатах. Ці зв’язки ніколи не порушувалися й заклали основу для сильної ліберальної, центристської та прогресивної політичної сили, якою ми є сьогодні», - йдеться в тексті заяви.

У документі також зазначається, що під час першої зустрічі політичні сили дійшли згоди щодо створення спеціальної контактної групи з членами з обох сторін, яка сприятиме як підтримці українського народу, так і законодавчій та політичній роботі в майбутньому процесі переговорів про вступ до ЄС.

За словами народного депутата, голови парламентської фракції «Слуга Народу» Давида Арахамії, групи домовилися про роботу у двох основних напрямках.

«По-перше, ми зобов’язалися працювати разом над політичними ініціативами, щоб зробити Європу більш вільним, процвітаючим, зеленішим, безпечнішим і об’єднаним континентом. Звичайно ж, ми бачимо Україну як державу-члена великої європейської сім’ї. При цьому процес вступу в ЄС має бути швидким, успішним і ефективним. По-друге, ми діятимемо спільно в напрямку посилення впливу для перемоги України у війні з Росією. Зокрема, йдеться про збільшення гуманітарної та військової допомоги нашій державі, поступову інтеграцію України до Єдиного ринку ЄС, впровадження нових санкцій проти путінського режиму, підтримку українського мирного плану з 10 пунктів тощо», - сказав політик.

Він також додав, що Renew Europe стане лобістом нашої держави на національних рівнях і на рівні ЄС та просуватиме порядок денний, який забезпечить перемогу України.

«Ми використовуємо історичний шанс, щоб пришвидшити процес вступу до ЄС. Над цим працює наш Президент, Офіс Глави держави, дипломатичний корпус і ми на рівні міжпарламентських та міжпартійних зв’язків. Маємо потужний порядок денний і впливових союзників. Будемо разом розбудовувати спільне європейське майбутнє, в якому Україна посяде гідне місце», - наголосив Давид Арахамія.

Нагадаємо, що політична група Європейського Парламенту Renew Europe об’єднує 23 країни, 39 партій, налічує 102 депутати Європейського парламенту, 6 членів Європейської ради на чолі з Президентом, що є також представником Renew Europe, та 6 Єврокомісарів.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини фракцій та груп”

24 квітня 2024 19:00
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 09:51
22 квітня 2024 16:00
22 квітня 2024 13:07
22 квітня 2024 12:10
17 квітня 2024 12:16
16 квітня 2024 11:22
15 квітня 2024 11:00
11 квітня 2024 08:25