"Працюємо і підтримуємо суспільно значущі законопроекти", - про це заявив лідер депутатської групи «Платформа за життя та мир» Юрій Бойко.

Депутати групи «Платформа за життя та мир» впродовж двох пленарних днів, 15- 16 серпня, проголосували за сім суспільно значущих законопроектів.

«Наше завдання - робити все для підтримки людей і підвищення обороноздатності країни. Як народні депутати ми голосуємо за необхідні для цього законопроекти, а на місцях наші представники зайняті в організації гуманітарної допомоги людям, продовжують надавати підтримку місцевим жителям, біженцям та військовим, перебувають у лавах ВСУ та задіяні у теробороні», - зазначив лідер депутатської групи Юрій Бойко.

Зокрема, депутатська група «Платформа за життя та мир» проголосувала за проект Закону України про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». Законом продовжується строк дії воєнного стану терміном на 90 діб до 21 листопада 2022 року. Надали голоси за проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки України. Підтримали законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік". Законопроектом на 280 млрд грн збільшуються видатки на воєнні цілі для посилення обороноздатності країни.

Крім того, депутати «Платформи за життя та мир» надали голоси за законопроект про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування". Законопроектом не допускається зниження коефіцієнту зарплати при обчисленні пенсій фізичним особам за місяці часткового зменшення доходу на період дії воєнного стану. Тобто, якщо за період воєнного стану прибутки громадян зменшились, то за бажанням особи, яка звернулася за призначенням пенсії, з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, виключаються періоди страхового стажу під час воєнного стану, а також впродовж трьох місяців з дня припинення або скасування воєнного стану.  Проголосували за проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Росії проти України. Законопроектом виключається з оподатковуваного доходу волонтера доходи у вигляді витрат неприбуткової організації на проведення медичного огляду та вакцинації волонтера, інших лікувально-профілактичних заходів, безпосередньо пов'язаних з наданням волонтерської допомоги, та визначаються неоподатковуваними витрати неприбуткової організації чи установи на відрядження волонтера.

Підтримали депутати і проект Закону про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та деяких інших законів України. Законопроектом передбачається посилення державного контролю за працевлаштуванням інвалідів, продовження виплати пенсій по інвалідності навіть при пропуску обов’язкової медико-соціальної експертизи, а також звільнення ФОПів від сплати єдиного соціального внеску за себе – держава самостійно сплачує його за таких осіб в мінімальному розмірі.

Також депутатська група проголосувала за проект Закону про виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану спричиненими військовою агресією проти України пораненням або загибеллю під час проходження публічної служби, виконання обов’язків на об’єктах критичної інфраструктури та здійснення професійної журналістської діяльності. Законопроектом встановлюється виплата одноразової допомоги для постраждалих від збройної агресії проти України держслужбовців, комунальників, енергетиків, медиків, водіїв, залізничників, журналістів і членів їхніх сімей під час проходження публічної служби, виконання обов’язків на об’єктах критичної інфраструктури та здійснення професійної журналістської діяльності.

Законопроект передбачає у випадку загибелі виплати родині обсягом 1 млн грн. Крім того, передбачено компенсацію у разі встановлення групи інвалідності, яка настала внаслідок поранення, у розмірі від 200 до 800 тисяч гривень.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини фракцій та груп”

20 березня 2024 18:56
19 березня 2024 14:40
19 березня 2024 14:37
14 березня 2024 18:30
12 березня 2024 12:03
12 березня 2024 11:18
11 березня 2024 14:25
06 березня 2024 11:15
04 березня 2024 09:30
29 лютого 2024 16:57