У вівторок, 1 березня, відбудеться дискусія «Роль Парламенту у бюджетному циклі». Доповідачі поділяться власним досвідом та обміняються найкращими практиками щодо ролі парламенту у бюджетному циклі, в рамках взаємодії з виконавчою гілкою влади та іншими державними органами.

Дискусія охоплюватиме весь бюджетний процес – від розрахунку планових доходів та витрат, до фінансового програмування, розробки бюджету та його прийняття, нагляду за виконанням та бюджетного контролю, в тому числі за участю громадянського суспільства та відповідних органів, таких як суд аудиторів.

Ще одна Дискусія високого рівня - «Роль парламенту і політичних партій: на шляху до культури діалогу, компромісу та досягнення консенсусу». Відомі міжнародні політичні діячі, лідери політичних партій Європарламенту та Верховної Ради, представники національних парламентів країн-членів ЄС, члени Європейського Парламенту поділяться багатим досвідом та найкращими практиками у обговоренні ролі та відповідальності політичних партій  в напрямку культури діалогу, компромісу та досягнення консенсусу як засобу ефективного виконання зобов’язань перед виборцями. Учасники також приділять увагу тому, як у довгостроковій перспективі це супроводжуватиме процес втілення програми реформ Верховної Ради.

Регулювання стандартів парламентської поведінки та етики є важливим чинником для підтримки суспільної віри у ефективність, прозорість та справедливість демократичних систем та побудови культури демократичного державного апарату, який чітко відстоює інтереси суспільства, а не приватні вигоди. Таким буде зміст Дискусії на тему: «Етичні стандарти для парламентаріїв для підвищення суспільної довіри та відповідальності». Дискусія має привернути увагу до етичних та професійних стандартів для парламентаріїв та виділити основні проблеми та перешкоди, з якими Верховна Рада може зіштовхнутись у реформуванні та розробці кодексу поведінки.

Вивченню можливостей для більш плідної співпраці між українським громадянським суспільством та Верховною Радою над викликами, що стоять перед Україною у 2016 році покликана Дискусія «Верховна Рада та громадянське суспільство: співпраця заради реформ у 2016 році». Учасники Дискусії обговорять питання: яким чином українське громадянське суспільство може зробити внесок у парламентську роботу та сприяти прискоренню реформ, які канали співпраці найбільш є найбільш ефективними і як їх можна упорядкувати, як найкращий досвід 2015 р. може бути використаний у 2016 р.

Дискусія «Адміністративна реформа і роль потужного і незалежного секретаріату» буде зосереджена на важливості та кращих практиках створення добре структурованого, професійного, незалежного та сталого секретаріату Верховної Ради України та його позитивного впливу на якість законотворчості, інституційну пам'ять, та поліпшення умов праці. Співголовуючі: Клаус Велле, Генеральний секретар Європейського парламенту,  Володимир Слишинський, В.о. Керівника Апарату Верховної Ради України.

Дивіться он-лайн трансляції та довідкову інформацію на сайті Європарламенту:

-  Щоденний графік трансляцій - http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/schedule

-  Посилання на новини - http://europarltv.europa.eu/en/parliament-news/the-news.aspx

-  Посилання  на аудівізуальний портал де можна скачати відео, аудіо, фото - http://audiovisual.europarl.europa.eu/

-  Посилання на сайт Європарламенту

http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20160222IPR15363/European-Parliament-will-host-a-Ukraine-week


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“«Український тиждень» в Європарламенті”

04 березня 2016 11:20
03 березня 2016 11:30
02 березня 2016 22:39
02 березня 2016 20:45
02 березня 2016 15:42
02 березня 2016 12:59
02 березня 2016 12:53
02 березня 2016 12:51
02 березня 2016 12:30
02 березня 2016 11:55