Елмар Брок, Голова Комітету у закордонних справах Європарламенту, Співголова Координаційної групи Європарламенту з питань підтримки демократії та координації виборів зазначив: «Наша мета – розбудова демократичних інституцій в Україні. Ми, як і раніше, впевнені в тому, що Україна має бути захищена від зовнішньої агресії, а Мінські угоди – імплементовані».

Президент Європарламенту Мартін Шульц подякував всім присутнім і сказав, що «сьогодні, зараз ми пишемо парламентську історію». «Ми вже пройшли довший шлях становлення демократичних інституцій в Україні і маємо долати цей шлях і далі». Ми всі потребуємо стабільної України,- зазначив він.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман підкреслив, що відносити України й Європейського Союзу набули абсолютно нової якості. Він згадав синхронну ратифікацію Угоди про асоціацію.

«Я переконаний, що Україна має змінюватися якомога швидше. Не потрібно перебільшувати вплив політичної кризи на процеси, що тривають в Україні. Ми знайдемо рішення, яке об'єднає проєвропейську більшість. Ми впораємося», - наголосив В. Гройсман.

 

Голова Моніторингової місії Європарламенту Петер Кокс подякував Голові Верховної Ради України В.Гройсману, лідерам депутатських фракцій, заступникам Голови Верховної Ради та іншим парламентаріям за надану допомогу під час підготовки Звіту Місії.

"Я побачив, що у вас є об'єднана мета. Несіть цю об'єднану мету в Україну", - наголосив він.

 Комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Хан заявив:

 "Ми повністю підтримуємо вашу країну, особливо в тому, що стосується територіальної цілісності.

Важка ситуація на Сході України.

Необхідно підтримати Україну і важливо, особливо тому, що українці – це одна з найбільших націй Європи.

Дуже багато проблем в Україні і деякі з цих труднощів, вони унікальні для нашого світу і дуже важливо, щоб ви могли піти вперед.

Також важливо, щоб ми з вами співпрацювали у вирішенні цих проблем.

Стосовно імплементації Мінських угод. Дуже важливий прогрес в цьому питанні.

Також важливий прогрес у сфері торгівлі.

Ми очікуємо також кооперацію в інших сферах з Україною.

Ви вже багато зробили, багато реформ провели, але залишається ще більше зробити.

І також можливість приймати рішення в сфері законодавства.

Україна просувається вперед. Але зараз вам необхідно впроваджувати ваші закони, щоб ці закони застосовувалися і реформувалася система законодавства, а також щоб побороти корупцію.

Також важливо, щоб були залучені інвестиції. Я розмовляв з бізнесменами, які хотіли б інвестувати в Україну. І взагалі справи покращувалися. Але ще інвестори вагаються через регіональну корупцію. Вам необхідно розв'язати цю проблему.

Необхідна лібералізація. В Європейській комісії ми готові вам допомогти в цьому питанні.

Важливо, щоб Україна і український парламент зробили все, прийняли необхідні рішення таким чином, щоб всі критерії необхідні були виконані".

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“«Український тиждень» в Європарламенті”

04 березня 2016 11:20
03 березня 2016 11:30
02 березня 2016 22:39
02 березня 2016 20:45
02 березня 2016 15:42
02 березня 2016 12:59
02 березня 2016 12:53
02 березня 2016 12:51
02 березня 2016 12:30
02 березня 2016 11:55