29 лютого - 2 березня у Європейському Парламенті в місті Брюссель відбуватиметься «Український тиждень».

У понеділок, 29 лютого, о 16-30 (о 17-30 за українським часом) розпочне роботу Конференція високого рівня Європейського Парламенту та Верховної Ради України щодо розвитку спроможностей заради реформ.

Перед початком Конференції відбудеться розширена дискусія щодо висновків та рекомендацій Звіту Місії Європейського Парламенту, очолюваної Петом Коксом, з оцінки потреб Верховної Ради України.

Конференція проходитиме під головуванням: Елмара Брока, Голови Комітету у закордонних справах Європарламенту, Співголови Координаційної групи Європарламенту з питань підтримки демократії та координації виборів і Андрєя Пленковича, провідника програми Європарламенту з парламентської підтримки і розвитку спроможностей Верховної Ради України, Голови делегації Європейського Парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС.

Плануються виступи: Президента Європарламенту Мартіна Шульца, Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, колишнього Президента Європейського Парламенту Пета Кокса, Комісара ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнеса Хана.

За підсумками  Конференції відбудеться підхід Голови Верховної Ради України В.Б.Гройсмана та Президента Європейського Парламенту М.Шульца до преси.

Також  запланована Прес-конференція голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України і А.Пленковича, провідника програми Європарламенту з парламентської підтримки і розвитку спроможностей Верховної Ради України, Голови делегації Європейського Парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС.

 

Дивіться он-лайн трансляції та довідкову інформацію на сайті Європарламенту:

-  Щоденний графік трансляцій http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/schedule

-  Посилання на новини - http://europarltv.europa.eu/en/parliament-news/the-news.aspx

-  Посилання  на аудівізуальний портал де можна скачати відео, аудіо, фото - http://audiovisual.europarl.europa.eu/

-  Посилання на сайт Європарламенту

http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20160222IPR15363/European-Parliament-will-host-a-Ukraine-week

 

Довідково: Як повідомлялось раніше: у липні минулого року Президент Європарламенту Мартін Шульц і Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман підписали Меморандум про взаєморозуміння, спрямований на зміцнення конституційної ролі українського парламенту щодо здійснення законотворчої, наглядової та представницької функцій.

Відповідно до Меморандуму, під керівництвом колишнього Президента Європарламенту Пета Кокса проведено оцінку потреб реформування ВРУ та було підготовлено Доповідь та Дорожню карту щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України, яка буде офіційно презентована під час «Українського тижня».

***

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“«Український тиждень» в Європарламенті”

04 березня 2016 11:20
03 березня 2016 11:30
02 березня 2016 22:39
02 березня 2016 20:45
02 березня 2016 15:42
02 березня 2016 12:59
02 березня 2016 12:53
02 березня 2016 12:51
02 березня 2016 12:30
02 березня 2016 11:55