Як очільник української парламентської делегації на Конференції з відновлення України, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у її парламентському вимірі. 

«Унікальність цього заходу у тому, що учасники не лише чують про ситуацію в Україні, а й можуть провести обмін думками — діалог», — наголосив Перший віцеспікер.  

Водночас він акцентував, що під час свого виступу Президент України Володимир Зеленський говорив про гігавати: «Для когось це цифри й статистика. А для українців — це про життя».

«Агресор продовжує тероризувати українські міста, залишати без світла наші домівки та намагатися досягти своїх злочинних цілей. Але у силах світу зупинити та дати відсіч злу», — зазначив Олександр Корнієнко. 

Перший заступник Голови Верховної Ради України зауважив, що дуже важливо говорити про всі поточні питання й актуальну ситуацію — «оновлювати розуміння задля побудови наступних спільних рішень, що приведуть до перемоги». 

«Ми часто говоримо про посилення повітряної оборони, тому що це питання збереження життів, захист критичної інфраструктури, економіки», — наголосив насамкінець Олександр Корнієнко, закликавши партнерів сприяти посиленню систем ППО, а також висловивши вдячність за міжпарламентську співпрацю.

До складу української делегації також входять народні депутати України: Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, Голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, голова підкомітету з питань нагляду за діяльністю державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, правоохоронних органів, правоохоронних органів спеціального призначення та розвідувальних органів Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія, голова підкомітету з питань банківської діяльності, монетарної стабільності, взаємодії з Національним банком України та захисту прав споживачів фінансових послуг Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Вікторія Кінзбурська, голова підкомітету з питань нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії, альтернативних видів палива Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Кіт, секретар Комітету з питань бюджету Володимир Цабаль, секретар Комітету з питань цифрової трансформації Сергій Ларін, голова підкомітету з питань трубопровідного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури Костянтин Бондарєв, член Комітету з питань бюджету Павло Бакунець, членкиня Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олена Хоменко, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Богдан Торохтій, член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Ігор Кісільов, членкиня Комітету з питань економічного розвитку Галина Янченко.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 липня 2024 17:07
23 липня 2024 19:00
22 липня 2024 20:14
22 липня 2024 17:19
20 липня 2024 11:35
20 липня 2024 10:30
18 липня 2024 21:13
18 липня 2024 17:30
17 липня 2024 19:01
17 липня 2024 16:53