«Цього разу вказана подія має особливе значення, адже відбувається за результатами безпрецедентно відкритого й складного конкурсу», — наголосив насамперед Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, зауваживши, що призначення нового судді Конституційного Суду України Сергія Різника мало цілковито аполітичний характер та ґрунтувалося на ретельному аналізі його морально-етичних і професійних якостей: «Це на практиці доводить наш незмінний євроінтеграційний курс». 

Спікер Парламенту України висловив переконання, що цей приклад стане лише першим кроком в утвердженні нової традиції формування складу Конституційного Суду України, коли завданням субʼєктів призначення буде пошук незалежних, доброчесних і професійних кандидатів, а не тих, хто зручний чи лояльний. «Це і є спільний інтерес усіх нас. Це національний інтерес усього Українського народу. Особливо в умовах війни», — акцентував він. 

Як зауважив водночас Руслан Стефанчук, саме на поточне скликання Парламенту випав найскладніший історичний виклик — забезпечувати представництво Українського народу у цих умовах, забезпечувати демократію в країні, на території якої щоденно ведуться масштабні бойові дії. 

«Аби народ був вільним і сильним, аби він міг боротися й перемагати, ми мусимо оберігати нашу демократію. Цього можна досягти лише, поважаючи й захищаючи Конституцію, сприймаючи її не як пафосну декларацію, а як реальний дороговказ державної діяльності. Як акт установчої влади Українського народу, який утворив, виборов, а зараз захищає власну державу, щоби вона могла захищати права й свободи кожного українця», — наголосив Голова Верховної Ради України. 

«І допоки останній загарбник не покине територію Української держави, головне, що мають робити всі органи державної влади, — це щоденно й невтомно допомагати нашій армії й нашому Українському народу, щоби пришвидшити перемогу», — зауважив Руслан Стефанчук. 

Насамкінець він акцентував, що свою частину цієї роботи мусить системно, послідовно, а головне — справедливо — виконувати й Конституційний Суд України. Спікер Парламенту України побажав новому судді Конституційного Суду України Сергію Різнику натхнення у цій нелегкій та відповідальній роботі, а всьому Конституційному Суду України — великих успіхів у справі утвердження верховенства права та національної Конституції.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 липня 2024 17:07
23 липня 2024 19:00
22 липня 2024 20:14
22 липня 2024 17:19
20 липня 2024 11:35
20 липня 2024 10:30
18 липня 2024 21:13
18 липня 2024 17:30
17 липня 2024 19:01
17 липня 2024 16:53