«Ваш візит — це прояв підтримки й солідарності з Україною та українським народом», — наголосив насамперед Голова Верховної Ради України, зауваживши, що такі візити — це можливість на власні побачити той терор, який несе російська федерація. 

Руслан Стефанчук проінформував колег про інтенсивні обстріли, що відбулися останніми днями, зокрема, про руйнівні наслідки масованих ракетних атак із боку росії: «Українські міста по всій країні регулярно зазнають обстрілів. Останні дві ночі були жахливими для нашої країни, ми пережили комбіновану атаку з боку рф, є загиблі й постраждалі. Зруйнована інфраструктура». 

Водночас Голова Верховної Ради України подякував за рішення Ради Європи, особливо за такі як виключення російської федерації зі складу. Також він відзначив провідну роль Ради Європи у створенні Реєстру збитків і прогрес у створенні Спеціального трибуналу, що є важливим для відновлення справедливості. «Той, хто порушує норми міжнародного права, має понести відповідальність, згідно з нормами міжнародного права», — зазначив Руслан Стефанчук. 

Спікер Парламенту України висловив вдячність країнам, що є членами Ради Європи, за фінансову, гуманітарну та військову підтримку України. Зокрема, він акцентував на оборонній допомозі України. 

«Швидкість і послідовність поставок озброєнь залишаються критично важливими», — зауважив Руслан Стефанчук, повідомивши про основні потреби України — засоби ППО, боєприпаси й артилерія, безпілотники. «Якщо українські військові матимуть їх у достатній кількості та вчасно — ЗСУ зможуть завдати військової поразки росії на полі бою», — наголосив Голова Верховної Ради України. 

Окрім того, Руслан Стефанчук подякував за зусилля у підтримці Формули миру Президента України Володимира Зеленського, адже це формула справедливого та всеосяжного миру

Голова Верховної Ради України звернув особливу увагу колег на пункт 5 Формули миру — «Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку». Він акцентував, що його виконання має на меті не лише захистити один із найважливіших принципів міжнародного права — відновити територіальну цілісність нашої держави, але й забезпечити консолідацію зусиль для вдосконалення чинних механізмів імплементації Статуту ООН. 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54