«Ми сьогодні будемо багато й справедливо дякувати, а ще — згадувати всіх наших співвітчизників, чиє життя забрала ця жорстока, безпідставна та безглузда агресія. Але, як не мають меж заподіяні нам агресором страждання, так не має і не матиме меж наша національна памʼять», — наголосив насамперед Голова Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук акцентував, що героїчні Сили безпеки і оборони України, серед яких основну роль відіграють Збройні Сили України, щодня виконують найскладніші завдання із захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Від імені Верховної Ради України він висловив вдячність українським воїнам, які успішно відбивають російські штурми, вправно та регулярно посилають на дно ворожий флот, ефективно й системно нищать його авіацію, успішно застосовують літальні та морські дрони, навчаються, щоби вже найближчим часом піднятись у небо на літаках наших союзників і партнерів.

Окрім того, Голова Верховної Ради України подякував усьому героїчному українському народові, «народові, який із гідністю та витримкою переживає цей, без сумніву, найскладніший етап у своїй новітній історії».

«Із першого та до сьогоднішнього 731-го дня війни Україна незмінно відчувала підтримку й допомогу своїх міжнародних друзів і партнерів», — акцентував Руслан Стефанчук, повідомивши, що до спеціального засідання Верховної Ради України доєдналися представники 30 країн, міжнародних, зокрема, парламентських організацій. «Ми вдячні та щиро віримо, що ця підтримка триватиме, допоки Україна не переможе, допоки повністю не відновить свою територіальну цілісність і суверенітет. Під час наших чисельних зустрічей помітив, як уважно ви вслухалися у перелік наших потреб. Прошу почути й відчути те, що відчуваємо ми, що відчувають українські воїни, матері, діти, — і ще більше допомогти», — заявив він.

Руслан Стефанчук додав, що відкладати життя на після війни не можна, тим паче, коли йдеться про такі важливі речі, як формування зрілого й відповідального суспільства, інтеграцію України до європейської та євроатлантичної спільноти, кінцевою метою якої є членство у Європейському Союзі та в НАТО.

Водночас він зауважив, що важливо зберігати єдність антипутінської коаліції, прагнучи до перемоги, а не до умиротворення агресора, консолідувавши всі сили задля досягнення перемоги: «Саме тому росія має й далі відчувати потужний тиск міжнародної спільноти, в основі якого має лежати надання Україні всіх можливих засобів для оборони країни, а також жорсткі міжнародні санкції проти країни-агресора».

Окрім того, на переконання Руслана Стефанчука, необхідно здійснити докорінний перегляд засобів і механізмів реагування демократичного світу на факт агресії, виробити відповідні алгоритми для попередження таких фактів. Він зазначив, що допомогти засвоєнню цього уроку покликана Формула миру Президента України Володимира Зеленського.

«Лише чітка визначеність і цілеспрямованість приведе Україну до перемоги й повернення до мирного життя. Наша єдність і згуртованість, як усередині країни, так і на міжнародній арені та у боротьбі зі спільним ворогом», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України, зауваживши, що єдиною справжньою опозицією диктатору й тирану путіну є Український народ і згуртоване міжнародне співтовариство, яке вміє захищати свої принципи та цінності, ставити на місце міжнародних злочинців.


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54