Це перший закордонний візит Міністра у справах Європи та закордонних справ Франції Стефана Сежурне після вступу на посаду. 

Сторони обговорили оборонну підтримку України, продовження санкційного тиску проти російської федерації, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського, а також європейську та євроатлантичну інтеграцію України. 

Насамперед Спікер Парламенту України подякував Франції за всебічну підтримку, акцентувавши, що Україна дуже цінує оборонну підтримку, яка надається Францією. «У дуже багатьох питаннях ви були лідерами щодо надання допомоги Україні», — наголосив Руслан Стефанчук, висловивши сподівання, що такий рівень підтримки України щодо надання озброєння продовжуватиметься й надалі. 

Під час зустрічі сторони обговорили зміцнення оборонного партнерства між країнами та продовження підготовки Угоди між Україною й Францією про надання гарантій безпеки нашій державі. 

У питанні подальшої військової підтримки Руслан Стефанчук окреслив перелік нагальних потреб України, передусім постачання далекобійного озброєння та додаткових засобів для захисту повітряного простору. 

Окрім того, Голова Верховної Ради України висловив вдячність Франції щодо підтримки Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Він зауважив, що очікує на подальшу активну підтримку з боку Франції й на її лідерську роль в адвокатуванні українського плану серед інших країн, зокрема, країн Африки, Азії й Латинської Америки. 

«Важливо запобігти спробі росії обійти чинні обмеження», — акцентував Руслан Стефанчук, подякувавши Франції за рішення щодо замороження активів росії. «Українські та французькі парламентарії мають разом знайти законодавчу формулу, як забезпечити механізм спрямування цих активів для України», — зазначив він. 

Спікер Парламенту України висловив вдячність Франції за активну позицію у питанні відкриття перемовин про повноцінне членство України в Європейському Союзі. Він повідомив, що Україна прискорено працює над прийняттям відповідних законів. Також Руслан Стефанчук наголосив, що сподівається на позицію Франції щодо підтримки членства України в Організації Північноатлантичного договору, адже для України це рішення є визначальним. 

Зі свого боку, Міністр у справах Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне акцентував, що його перший закордонний візит на посаді в Україну — втілення волі та бажання Франції й надалі надавати Україні тривалу стійку підтримку стільки, скільки буде необхідно, у цьому протистоянні агресії. 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 17:20
29 квітня 2024 16:53
29 квітня 2024 14:06
29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12