Голова Верховної Ради України разом із представниками депутатських фракцій зустрівся зі Спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер та очолюваною нею делегацією. 

Сторони обговорили подальшу фінансову та військову підтримку України з боку Сполучених Штатів Америки, відбудову України та конфіскацію російських суверенних активів. 

Насамперед Руслан Стефанчук відзначив і подякував за безпрецедентну підтримку — фінансову, військову та гуманітарну, яка надається США Україні у цей важкий час.

«Ми всі сьогодні обʼєднані єдиним баченням, єдиним розумінням, що допомога й підтримка Україні — це великі інвестиції у перемогу не просто України, а всього демократичного світу», — наголосив Руслан Стефанчук, зазначивши, що Україна продовжує потребувати підтримки. 

Окрім того, Спікер Парламенту України акцентував, що Україна розуміє надзвичайну важливість прозорого, підзвітного й ефективного використання коштів американських платників податків. 

Також сторони зупинилися на виконанні Україною реформ та зобовʼязань перед МВФ, США, ЄС й іншими міжнародними донорами. «Це один із головних наших пріоритетів — і переважна більшість реформ ухвалюється в Українському Парламенті», — зауважив Руслан Стефанчук. «У період воєнного стану Україна здійснює найшвидші й найкардинальніші глибокі реформи, які здійснювала впродовж усієї історії незалежності України», — додав він. Зокрема, торік було виконано всі необхідні законодавчі зміни й Україна отримала успіх — відкриття перемовин про постійне членство в Європейському Союзі. 

У питанні відбудови України Спікер Парламенту України наголосив на важливості конфіскації російських суверенних активів: «Саме путін і російський народ мають заплатити за все, що відбулося тут, в Україні». Також він висловив вдячність за постійну увагу США до цього процесу, особливо за участь Державного секретаря США Ентоні Блінкена у роботі Лондонської конференції з відбудови України. 

Насамкінець сторони предметно обговорили кроки, які б сприяли безперешкодному й  ширшому залученню інвесторів. «Особливо значимою є підтримка українського приватного сектору, зокрема, залучення інвестицій в агро-, ІТ- та банківську сфери», — зазначив Голова Верховної Ради України. 

Зі свого боку, американська делегація позитивно оцінила участь у зустрічі представників усіх депутатських фракцій. Також американські колеги позитивно відреагували на прогрес, якого досягла Верховна Рада України щодо антикорупційного законодавства. 

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер запевнила, що позиція Сполучених Штатів Америки не змінилася та Адміністрація й надалі підтримує Україну.  

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 17:20
29 квітня 2024 16:53
29 квітня 2024 14:06
29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12