Передусім до учасників Молитовного сніданку звернувся Президент України Володимир Зеленський. «Я радий, що Київ належить до тих столиць, де панує свобода й люди можуть вільно сповідувати свою віру. Я пишаюся всіма, хто захищає нашу свободу й, попри всю силу російського зла, доводить, що наша з вами об’єднана сила дієвіша», — наголосив Президент України, висловивши вдячність усім, у чиїх молитвах у цей передріздвяний час звучатиме одне прохання — прохання про перемогу: «Про перемогу людської душі над агресією. Про перемогу нашої єдності над будь-якими корисливими інтересами, що можуть роз’єднати. І про перемогу України — про перемогу над злом, яке прийшло на нашу землю й має бути вигнане». 

У спільній молитві обʼєдналися представники духовенства, Парламенту України, Уряду України й дипломатичного корпусу, а також у режимі відеозвʼязку доєднались американські конгресмени та сенатори, зокрема, Спікер Палати представників США Майк Джонсон. 

Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук наголосив на важливості продовження традиції проведення в Україні Молитовних сніданків, адже вона набуває особливого значення в умовах протистояння ворогові, що зазіхнув на свободу й незалежність України. 

«Ми згадуємо сьогодні всіх українців і українок, які присвятили своє життя служінню Україні, яким так хочеться миру, але які ніколи не поступалися, не поступаються й не поступляться ворогові», — зауважив Руслан Стефанчук. 

Він акцентував, що спільна молитва є молитвою за героїчних воїнів, які тримають оборону й безстрашно йдуть у наступ, які захищають свій народ і перемагають зло: «Ми молимося, щоб усі вони повернулися додому — із фронту чи ворожого полону, молимося за шану та памʼять про полеглих». 

Також Руслан Стефанчук зазначив, що спільною молитвою Україна звертається й до міжнародних друзів і партнерів: «тих, які з перших днів вторгнення стали з нами пліч-о-пліч у боротьбі, що є не лише нашою, а цивілізаційною, світовою». Він висловив вдячність за всю надану підтримку й допомогу, водночас застерігши, що ворог все ще сильний і далі виношує хворобливі плани відновлення імперії, де домінує страх, поневолення та покора.

«Ми промовляємо Молитву за нашу велику Перемогу, якої ми так прагнемо та якої обовʼязково спільно досягнемо», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Зі свого боку, Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що був радий почути від Президента України Володимира Зеленського, що цього року святкування у США та Україні відбудуться в один день календаря — «і це вперше святкуємо Різдво у такий спосіб». «Я абсолютно переконаний, що ми й надалі будемо об’єднуватися для протистояння авторитарній агресії. Як і будь-яка нація, ми маємо свої великі виклики тут, удома, на які маємо відреагувати, але Америка стоїть за вас», — акцентував він.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 17:20
29 квітня 2024 16:53
29 квітня 2024 14:06
29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12