Насамперед Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук висловив вдячність Королівству Бельгія за постійну та непохитну підтримку України. «У ці темні й важкі часи, коли наша незалежність, суверенітет, свобода, а також мир і спокій, перебувають під варварськими ударами російського терору, дружній народ Бельгії продовжує демонструвати солідарність з Україною та українським народом», — зауважив він. 

Водночас Руслан Стефанчук подякував за можливість обговорити не лише шляхи міжпарламентської взаємодії, але й спільні виклики архітектурі європейської безпеки, повʼязані з неспровокованою повномасштабною агресією росії проти України. 

«Подальше розширення Євросоюзу, передусім за рахунок України, стане рішучою відповіддю москві, що Європа пройде нинішнє важке випробування із гідністю й стане лише сильнішою», — наголосив Голова Верховної Ради України, зауваживши, що нині саме час для історичних рішень. 

Водночас він акцентував, що чи не ще більш потрібним і важливим рішенням має стати запрошення України долучитися до Північноатлантичного альянсу — в інтересах європейського континенту та всього демократичного світу. 

«Україна вже 644 дні війни доводить, що гідна бути державою-членом НАТО. І росія не має жодного права вето. Україна в НАТО — це великий внесок у безпеку й оборону всіх країн, які входять до найпотужнішого оборонного об’єднання у світі», — акцентував Голова Верховної Ради України. 

«Окрім обстрілів, росія скоює й інші злочини у дусі радянського союзу — здійснює примусову депортацію українських дітей на свою територію», — зауважив Руслан Стефанчук, додавши, що у такий спосіб росія намагається вкрасти в України майбутнє. Також він акцентував, що викрадення дітей є одним зі складників злочину геноциду українського народу, який скоює рф. 

Спікер Парламенту України звернувся до присутніх парламентаріїв із закликом допомогти Україні якнайшвидше повернути дітей додому: «Адже кожен додатковий день, який наші діти вимушені перебувати на території держави-агресора, ускладнює пошуки та можливість повернення до України». 

Голова Верховної Ради України наголосив на важливості продовження військової та гуманітарної підтримки України. Він закцентував, що росія накопичує ракети, готуючись до нових масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України: «Ми готуємося захищати наших людей. Для нас критично важливою є підтримка іноземних друзів і партнерів, які можуть забезпечити Україну необхідною гуманітарною допомогою». 

«Кожен додатковий день війни — це людські життя, які Україна втрачає як на полі бою, так й у мирних містах і селах, які росія намагається знищити. І чим більше військової допомоги ми своєчасно отримуємо, тим швидше наші захисники звільнять Україну від окупантів», — зауважив насамкінець Голова Верховної Ради України під час виступу на засіданні комітетів Палати представників із закордонних справ й оборони Королівства Бельгія. 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19