У Києві відбувся перший день 7 Українського Жіночого Конгресу «Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови».

Відкриваючи Конгрес, його співзасновниця, віцеспікерка Олена Кондратюк зазначила, що УЖК формує візію: як побудувати справедливе суспільство з паритетною участю жінок і чоловіків у процесах і рішеннях.

«Наша мета домогтися паритетної участі жінок і чоловіків у відбудові і дати жінкам змогу впливати на процеси і рішення без дискримінації і «скляних стель», зазначила Олена Кондратюк.

Перша леді України Олена Зеленська у своєму виступі на Конгресі заявила про формування нової ролі української жінки, які і боронять країну в лавах ЗСУ, і тримають на своїх плечах економіку в тилу.

Перша леді закликала жінок активно пристосовуватися до нової лідерської ролі: «Жінки лідерки, це вже не потрібно нікому доводити. Це факт! Потрібно жити з цим, усвідомлюючи свою цінність і права. І жити щасливо!».

Під час першого дня 7 Українського Жіночого Конгресу відбулися тематичні дискусії щодо ролі жінок у політиці як на центральному, так і на регіональному рівнях. Обговорювали розвиток жіночого підприємництва і адаптацію освітніх процесів до нових реалій. Крім того, у спеціальній дискусії віце-прем’єрка Ольга Стефанішина та посолка ЄС в України Катаріна Матернова дійшли згоди про те, що в плані гендерної рівності України вже перебуває на рівні Європи.

Співзасновниця УЖК народна депутатка Марія Іонова вважає, що щорічні Українські Жіночі Конгреси це прекрасна нагода ділитися досвідом.

«Сьогодні ми почули щирі і справжні історії від тих жінок, які нечасто потрапляють на телеекрани, але які насправді тримають життя України на своїх плечах. Місцеві депутатки, власниці релокованих бізнесів. Звичайні жінки роблять надзвичайні речі!», заявила Марія Іонова.

Співзасновниця Конгресу Світлана Войцеховська особливу увагу відводить освітній платформі.

«Найцінніший капітал будь-якої нації  капітал людський. Від того, якими ми виростимо дітей, залежить майбутнє всієї країни. Саме тому ми формуємо візію і в освітньому напрямку», зазначила Світлана Войцеховська.

Уперше в історії України на Конгресі було вручено нагороду за жіноче лідерство. Відзнаку за визначні досягнення у сфері розвитку гендерної рівності та жіночого лідерства імені Мері О’Хейген отримала лікарка і волонтерка Наталя Лелюх.

7 Український Жіночий Конгрес відбувається за інформаційної підтримки медіагрупи Starlight Media та Інтернет-видання Telegraf UA, а також радіогрупи TAVR Media5 каналу, телеканалу espreso.tv, Телеканалу “Прямий“, групи компаній РТМ-Україна.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43
30 квітня 2024 16:08
30 квітня 2024 15:57
30 квітня 2024 14:19
30 квітня 2024 09:30