У понеділок, 6 листопада Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко відвідав із робочим візитом Житомирщину. 

Візит зосереджено на трьох напрямах — освітній, соціальній та безпековій сферах. «Це важливі складники розвитку для нашої держави зараз, особливо — у контексті євроінтеграції», — наголосив Перший віцеспікер, зауваживши, що кожен із них безпосередньо про вступ України в Європейський Союз. 

Також він наголосив, що цей візит важливий й у контексті розвитку локальної інфраструктури безпеки —  транспортної, юридичної, соціальної й освітньої.

Відвідання Житомирського геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради

У Житомирському геріатричному пансіонаті Перший заступник Голови Верховної Ради України нагородив найкращих соціальних працівників області з нагоди професійного свята. «Навіть під час цих важких випробувань постійно працюємо з партнерами, щоби мати можливість ще більше розвивати цей напрям», — акцентував він, повідомивши, що є багато планів щодо реформування та наближення до європейських стандартів: «Готуємося до серйозних проектів і спільних завдань». 


«Ви доводите те, що написано у Конституції, що Україна — це соціальна держава. Доводите своєю роботою та своїми діями», — наголосив Олександр Корнієнко під час нагородження працівників пансіонату. 

Візит до частини Державної служби України з надзвичайних ситуацій 

Під час відвідання частини ДСНС Олександр Корнієнко мав змогу особисто подякувати працівникам за всі здійснені подвиги. «Робитимемо все, щоби ці подвиги були закріплені в історії та державними діями», — зазначив він. 

Перший віцеспікер також зауважив, що за останні п`ять-сім років служба пройшла шлях осучаснення та модернізації. «Парламент і всі ми, незалежно від політичних кольорів, пам’ятатимемо та підтримуватимемо наших рятувальників», — наголосив Олександр Корнієнко. 

Водночас він додав, що безпека громадян у широкому сенсі, тим паче у надзвичайних ситуаціях, — це важливий складник державної політики. 

Участь у засіданні Наглядової Ради Університету «Житомирська Політехніка»

Під час засідання Наглядової Ради Університету «Житомирська Політехніка» Перший заступник Голови Верховної Ради України наголосив на ряді важливих питань, зокрема, щодо інтеграції ветеранів та розвитку напряму military-tech. 

«На війні багато інженерів, які повернуться та зможуть передавати свій досвід і знання студентам», — акцентував він. 

Водночас Перший віцеспікер зауважив, що Україна має великий потенціал розробки власних потужних дронів, що відзначаються світом. «Багато хто в міжнародному просторі ставить на те, що саме наша країна стане флагманом у цьому. Важливо розвивати напрям та навчати українських спеціалістів», — додав він. 

Окрім того, Олександр Корнієнко зазначив, що нині реалізується масштабна реформа освіти, яка вже розпочалася у п`яти вищих закладах освіти. «Роль наглядових рад зростатиме — вони визначатимуть стратегію, напрями розвитку вищих закладів освіти», — наголосив він, додавши, що «Житомирська Політехніка» вже активно рухається у цьому аспекті.   

«Українська влада піклуватиметься, щоби наші заклади освіти мали можливості розвитку», — зазначив Олександр Корнієнко, акцентувавши, що у «Житомирській Політехніці» було відкрито інноваційний хаб, який активно працює над усіма розробками, необхідними Україні і на полі битви, і у цивільному житті: «Інженери — це той фундамент і база, на якій будуватиметься наше відновлення, наше економічне зростання». 

«Кожна сфера вимагає додаткової уваги з боку держави», — зазначив насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України, повідомивши, що, за підсумками робочого візиту на Житомирщину, уже сплановано подальший план дій, зокрема, можливість проведення виїзних засідань комітетів на Житомирщині. 

До складу делегації також увійшли заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко та членкиня Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, голова підкомітету з питань регуляторної політики Ганна Лічман. 

 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

05 травня 2024 09:34
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00