Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із Президентом Європейського соціально-економічного комітету Олівером Рьопке. 

«Високо цінуємо співпрацю Комітету з Україною та вітаємо ухвалення трьох резолюцій щодо російської війни в Україні», — наголосив насамперед Перший віцеспікер, зауваживши, що це є чітким сигналом підтримки українського народу, зокрема, громадянського суспільства: «Наша країна не сама у своїй боротьбі з агресором і є частиною європейської родини». 

Під час зустрічі сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, започаткування платформи обміну думками й практиками щодо українських та європейських законодавчих ініціатив у сфері соціального діалогу. А також — процес відбору представників громадянського суспільства з України для участі у роботі Європейського соціально-економічного комітету. Ініціатива «ECM» («Членів-кандидатів на розширення»), політичний пріоритет, запропонований Головою Комітету Олівером Рьопке, була позитивно сприйнята учасниками зустрічі.

Окрім того, Олександр Корнієнко висловив вдячність за можливість проведення регулярних засідань Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС. Також він відзначив важливість зміцнення діалогу між представниками громадянських суспільств, особливо у контексті українського євроінтеграційного шляху. 

Водночас Перший віцеспікер проінформував колегу про виконання рекомендацій і наголосив на очікуваннях України щодо відкриття переговорного процесу про вступ вже цього року. 

«Наші люди борються за демократію, за свободу, незалежність, за кожного з нас. Це не стосується лише України, це війна за Європу», — наголосив Олександр Корнієнко. 

Голова Європейського соціально-економічного комітету Олівер Рьопке зазначив: «Український Парламент стоїть на сторожі європейських демократичних цінностей навіть під час війни. Відбудова й відновлення України вимагатимуть часу, але вони досяжні, якщо працювати разом із партнерами у соціальній сфері та громадянським суспільством». 

«Європейський соціально-економічний комітет продовжуватиме підтримувати Україну та її громадянське суспільство шляхом таких ініціатив як Enlargement Candidate Members («Члени-кандидати на розширення»), а також через розбудову спроможностей і використання досвіду країн-членів ЄС, які мають недавній досвід післявоєнного відновлення», — наголосив Олівер Рьопке, зауваживши, що майбутнє України — у Європейському Союзі: «Зусилля Комітету не зупиняться, доки ці слова не перетворяться на реальність». 

У зустрічі також взяли участь народні депутати України — Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу Вадим Галайчук, Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін та Голова підкомітету з питань соціального захисту дітей, постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України з 2014 року Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Тетяна Циба. 

 

 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

05 травня 2024 09:34
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00