Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив із вітальним словом на «ІІІ Форумі правових реформ для громадянського суспільства: стати сильнішими під час війни». 

«Символічно, що форум розпочався якраз напередодні Дня демократії. Розвиток та посилення громадянського сектору зараз — це можливість, яку важливо не втратити», — наголосив насамперед Олександр Корнієнко. 

Водночас він зауважив, що залученість людей до процесів, які створюють організації громадянського суспільства, збільшилась у рази: «Це включеність й саме та інклюзія, яку завжди хотіли». 

Перший віцеспікер повідомив, що за ініціативи народного депутата України, волонтера Романа Грищука у Верховної Ради України триває постійний діалог з основними волонтерськими фондами під головуванням Спікера Парламенту України Руслана Стефанчука. «Кожна зустріч закінчується реальними кроками та взаємодією з Міноборони, Нацбанком, податковою, щоби донести всі болі та прохання волонтерів», — зауважив Олександр Корнієнко, додавши, що такий формат роботи продовжуватиметься й будуть ще більші результати. 

«У контексті розмови про трикутник між владою, бізнесом і громадянським суспільством дуже важливою є позиція бізнесу — як держава хотіла б закликати їх активніше долучатися до цієї взаємодії», — акцентував він. 

Окрім того, Перший заступник Голови Верховної Ради України зазначив, що серед основних викликів для всієї країни — спроможності та кадровий потенціал: «Щоби люди поверталися до України. Питання якісних кадрів буде дуже гострим. Це підштовхує до створення нових креативних підходів щодо трудових ресурсів». 

«Наше громадянське суспільство зараз не просто наявне, а є дуже активним і впливовим гравцем. Із 2005 року воно продемонструвало свою присутність і вплив на хід історії. Із того моменту не пам’ятаю, щоби було по-іншому», — наголосив насамкінець Олександр Корнієнко. 

Довідково. Захід організовано за участю проекту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ). 

Форум є майданчиком для всеукраїнської дискусії про прогрес у покращенні правового поля для діяльності організацій громадянського суспільства в умовах повномасштабної війни росії проти України. 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 липня 2024 17:07
23 липня 2024 19:00
22 липня 2024 20:14
22 липня 2024 17:19
20 липня 2024 11:35
20 липня 2024 10:30
18 липня 2024 21:13
18 липня 2024 17:30
17 липня 2024 19:01
17 липня 2024 16:53