Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з делегацією об’єднання парламентаріїв держав-членів Європейського Союзу United for Ukraine.

Сторони, зокрема, обговорили подальшу підтримку обороноздатності України, продовження санкцій проти держави-агресора, імплементацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського, а також шлях України до Євросоюзу та НАТО.

«Потужна делегація парламентського об’єднання United for Ukraine у такі важливі для нашої країни дні — День Державного Прапора України та День Незалежності України — у Києві. Щиро вдячні за цей візит підтримки й солідарності», — наголосив насамперед Спікер Парламенту України, подякувавши представникам кожної країни за всеосяжну допомогу Україні у найважчі часи боротьби за свободу та незалежність.

«Декілька країн доєдналися до літакової коаліції. Україна отримає винищувачі F-16, що суттєво змінить наші позиції на полі бою», — зауважив Руслан Стефанчук, додавши, що в аспекті потреб України та підтримки нашої обороноздатності важливими є як кількість, так і швидкість постачання зброї.

Окрім того, Голова Верховної Ради України закцентував на важливості продовження впровадження санкцій проти російської федерації. «Це дієвий механізм, якщо санкції справді не передбачають обходу, можливості зловживання, якщо дійсно чинять економічний тиск проти агресора», — зазначив він, подякувавши за запровадження вже 11 пакетів обмежень.

«Формула миру Президента України Володимира Зеленського для України вже давно не теорема, а аксіома. Це те, як ми бачимо відновлення справедливого й сталого миру для України», — зауважив Руслан Стефанчук, додавши, що Формула передбачає десять чітких пунктів, які базуються на нормах міжнародного права. Також Голова Верховної Ради України повідомив, що у питанні імплементації Формули миру Парламент України взяв на себе патронат п’ятого пункту, пов’язаного з питаннями відновлення вимог статуту ООН і територіальної цілісності України.

Водночас Спікер Парламенту України подякував європейським колегам за підтримку України на шляху до Європейського Союзу. «Верховна Рада України робить усе необхідне, щоби вже наприкінці цього року Україна мала можливість відкрити перемовини про повноцінне членство в ЄС», — зазначив Руслан Стефанчук.

«Сподіваємося, що у Вашингтоні нам вдасться зібрати всі зусилля, щоб Україна пройшла цей тернистий шлях й отримала кінцеву відповідь щодо наших прагнень бути частиною Організації Північноатлантичного договору», — акцентував Спікер Парламенту України.

«Маємо усвідомлювати, що ця боротьба вже переросла не просто в боротьбу за цінності та принципи, а й за те, яку модель сповідуватиме світ найближчих 100 років. Зрозуміло, що це буде модель країни, яка переможе у цій війні», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

09 травня 2024 20:50
09 травня 2024 20:31
09 травня 2024 19:24
09 травня 2024 17:47
09 травня 2024 17:32
08 травня 2024 17:52
08 травня 2024 16:34
06 травня 2024 19:33
06 травня 2024 09:58
05 травня 2024 09:34