Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк перебуває із робочим візитом у Державі Ізраїль. На початку робочої поїздки Віцеспікерка провела зустрічі з волонтерськими організаціями та відвідала низку ізраїльських міст.

Вона зустрілася з вимушеними переселенцями з України та обговорила з місцевою владою питання надання допомоги тим, хто знайшов тимчасовий прихисток в Ізраїлі.

У межах поїздки Заступниця Голови Верховної Ради України також ознайомилася з системою бомбосховищ та виробництвом захищених кімнат безпеки для захисту мешканців Ізраїлю від ракетних атак.

Олена Кондратюк, зокрема, відвідала найбільший автоматизований логістичний хаб Ізраїлю у місті Нетанія.

«Цей хаб став серцем відправки гуманітарної та медичної допомоги з Ізраїлю до України. Вдячна Українсько-Ізраїльській асоціації NEXUS, яка організувала збір коштів та у кооперації з компанією SAREL здійснює придбання тактичних аптечок, турнікетів для ЗСУ, а також медичного обладнання та інструментів для системи охорони здоров’я України. З першого дня повномасштабної війни, асоціація NEXUS організувала та доставила в Україну понад 130 тонн гуманітарної допомоги», — зазначила Віцеспікерка.

Вона також зустрілася з українцями, які знайшли тимчасовий прихисток у місті Ашдод та обговорила із Віце-мером муніципалітету, уродженцем Києва, Шимоном Кацнельсоном питання функціонування центрів надання допомоги вимушеним переселенцям з України.

«Нашим переселенцям в Ашдоді надається всебічна підтримка: з харчуванням, житлом, працевлаштуванням. Діти, які приїхали в Ашдод, пішли на навчання. Вони забезпечені ноутбуками, портфелями, канцелярськими приладдям, мають змогу вчити іврит. Дякуємо місцевій владі та благодійним організаціям Ізраїля за щиру підтримку українців»,— підкреслила Олена Кондратюк.

В Ашкелоні, що знаходиться лише у 10 км від сектору Газа, Заступниця Голови Верховної Ради України ознайомилася з функціонуванням системи бомбосховищ. Разом із народними депутатками Ольгою Василевською-Смаглюк та Вікторією Кінзбурською, Олена Кондратюк відвідала підприємство RB-DOORS, що займається будівництвом та обладнанням захищених приміщень.

Для Ізраїлю наявність у кожному помешканні захищених кімнат безпеки, виготовлених зі сталі та бетону, — це вже десятиліттями абсолютний стандарт і вимога для всіх забудовників. Такі кімнати також обладнані власною вентиляцією та укріпленими дверима. Вони розраховані на те, щоб діти й дорослі, які в них сховалися, могли вижити навіть у разі прямого влучання в житловий будинок та його обвалу, поділилася враженням Віцеспікерка.

«Це особливо цінний досвід для України — побачити на власні очі, як держава, місцеві органи влади та бізнес разом піклуються про високі стандарти безпеки і захисту громадян, житлової забудови та об’єктів соціальної інфраструктури в умовах постійної загрози ракетних ударів. Між нами більше спільного, ніж здається на перший погляд. Адже необхідність постійної адаптації до життя і роботи в таких небезпечних реаліях — це те, що сьогодні об’єднує Україну та Ізраїль», —  підсумувала Олена Кондратюк.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54