Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із Керівницею відділу з питань України Європейської служби зовнішньої діяльності Петрою Гомбаловою Кіслінгеровою.

Сторони обговорили нагальні питання взаємодії між Україною та Європейським Союзом.

Насамперед Перший віцеспікер висловив вдячність Раді міністрів закордонних справ, яку очолює Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель, за підтримку та позицію за Україну.

«Символічно, що у день, коли ЄС виділяє нам черговий транш допомоги у 1,5 мільярда євро, ми у Парламенті продовжуємо займатися євроінтеграцією», — зауважив Олександр Корнієнко, подякувавши водночас за допомогу українським біженцям, які відчувають велику підтримку ЄС і всієї європейської родини.

Перший заступник Голови Парламенту України проінформував присутніх про актуальну ситуацію в Україні: «російська федерація продовжує терор українського цивільного населення, атакує об’єкти критичної інфраструктури та житлові квартали».

«Зброя — не благодійність, а внесок у безпеку як України, так і за її межами, зокрема, в Європі. Продовження своєчасної військово-технічної допомоги від наших партнерів необхідне для завершення війни у 2023 році», — зазначив Олександр Корнієнко, додавши, що Україна очікує на якнайшвидше розв'язання питань із поставкою набоїв.

Окрім того, він акцентував, що Україна продовжує євроінтеграційний шлях. Присутні на зустрічі Голови профільних комітетів — з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна та з питань правової політики Денис Маслов — підтвердили прагнення й готовність відповідати на всі виклики на цьому шляху.

«Верховна Рада України та Кабінет Міністрів України відіграватимуть головну роль у процесі адаптації національного законодавства до європейського», — зауважив Перший віцеспікер.

Також він повідомив, що кожен парламентський комітет тепер має профільний підкомітет із питань європейської інтеграції, а кожна законодавча ініціатива розглядатиметься через її відповідність тій чи іншій європейській політиці.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив вдячність Європейському Союзу за стійку позицію щодо російської агресії та ухвалення важливих рішень на підтримку України.

У зустрічі також взяли участь народні депутати України: Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, Голова Комітету з питань правової політики Денис Маслов та Голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами-членами ЄС Комітету інтеграції України до Європейського Союзу Олена Вінтоняк.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31