Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із представниками Групи Європейського Парламенту «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» на чолі з Іраче Гарсія Перес.

Під час розмови обговорили, зокрема, питання актуальної безпекової ситуації в Україні, російської пропаганди та боротьби в інформаційному полі, зокрема, у країнах Глобального Півдня та Латинської Америки, зроблених і майбутніх кроків України на шляху до статусу члена ЄС, а також перспективи посилення співпраці.

«Цей крок є дуже вагомим та потужним сигналом політичної підтримки. Політична група демонструє підтримку України та з моменту початку широкомасштабного вторгнення активно працює над виробленням чіткої позиції ЄС із протидії цій агресії», — наголосив насамперед Олександр Корнієнко, додавши, що це не перша зустріч із Головою Групи Іраче Гарсія Перес та координатором Групи Тоніно Пікула.

Окрім того, Перший віцеспікер зауважив, що Україна вдячна за військову й фінансову підтримку у межах нового пакету макрофінансової допомоги: «Сподіваємося на подальшу підтримку Європейського Союзу цього та наступного року».

«Нам потрібно не лише стійке та своєчасне постачання міжнародної військової допомоги, але і забезпечення належної та своєчасної підготовки особового складу Збройних Сил України», — акцентував Олександр Корнієнко, зазначивши, що у зв’язку із цим підготовка, організована у межах Місії ЄС з військової допомоги Україні, є дуже важливим фактором.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив сподівання, що цей рік має стати вирішальним та переможним для України: «Лише перемога України забезпечить тривалий і справедливий мир, гарантуватиме глобальну безпеку, повагу до статуту ООН та міжнародного права».

Народний депутат України Володимир Ар’єв закликав європейських парламентарів ознайомитися із останніми резолюціями Парламентської асамблеї ЄвроНЕСТ, де розписаний шлях можливості отримання Україною і Молдовою повноцінного членства до 2029 року.

«Необхідно розробити дорожню карту євроінтеграції України і Молдови. І одночасно запровадити систему заохочень за проведення реформ. Наприклад, таким заохоченням для Верховної Ради міг би стати статус країни-спостерігача в Європарламенті. Це дало б змогу українським політикам брати участь в роботі Європарламенту, обговорювати рішення, виступати на комітетах і, навіть, з трибуни Європарламенту, але не голосувати», зазначив він.

«Також потрібно максимально обрізати фінансові потоки, які підживлюють російську федерацію, і приділити увагу криптовалютним біржам і біржам віртуальних активів, через які російські банки обходять санкції, запровадженні проти них Європейським Союзом», наголосив Володимир Ар’єв.

У зустрічі також взяли участь народні депутати України: Вадим Струневич, Володимир Ар’єв, Григорій Немиря, Юлія Клименко, Анна Скороход та Павло Бакунець.


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31