Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук взяв участь у церемонії нагородження особового складу ДСНС України державними нагородами, відзнаками Українського Парламенту, Кабінету Міністрів України та відомчими відзнаками Міністерства внутрішніх справ України.

У заході також взяли участь Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук, Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере, представники різних підрозділів ДСНС. 

Від імені Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував усій Службі і кожному рятувальнику особисто за велику місію, яку вони виконують сьогодні й щодня перед державою та Українським народом.

«Завжди у найскладніших ситуаціях ви перші приходите на допомогу. І це особливо побачили під час страшної кривавої війни, яка ведеться сьогодні в Україні. Одразу за військовими йдете ви. Одразу, в будь-якій небезпечній ситуації, йдете ви», — наголосив Голова Українського Парламенту у вітальній промові.  

За його словами, українські рятувальники завжди готові подати руку допомоги не лише українцям, а й братнім країнам, де стається лихо.

«Я хочу подякувати за ту місію, яку наші рятувальники з честю виконували в Туреччині. Попри те, що в Україні війна, ви, як представники великого Українського народу, продемонстрували найкращі якості, найвищий рівень підтримки наших друзів. Друг пізнається у важких ситуаціях. І ви були тими друзями, які прийшли на допомогу братньому турецькому народу», — зазначив Руслан Стефанчук.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко нагадав присутнім, що до виконання своїх обов'язків щодня залучаються понад 7000 працівників ДСНС України. І, за його словами, це — важка служба, інколи з непоправними наслідками для життя та здоров'я рятувальників. 

«Ви гасите пожежі, розбираєте завали, рятуєте людей після жахливих і безглуздих бомбардувань з боку ворога. І, на жаль, ваша боротьба в тилу й на першій лінії має втрати. На сьогодні, ми втратили 67 працівників ДСНС, понад 200 рятувальників отримали поранення, а 13 чоловік загинуло саме під час проведення гуманітарних розмінувань, щоби наші люди повернулися у свої оселі. Ми втратили 1 575 одиницю транспорту, 371 будівлю ДСНС. Але ми й далі боремося… Хочу сказати кожному з вас «Дякую!». Ви — наші герої.  Дякую за службу! Слава Україні!» — наголосив Ігор Клименко.

Зі свого боку, Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере подякував усім, хто відгукнувся та став на допомогу турецькому народові, коли його спіткала велика біда.

«Наші країни зазнали лих, які не випадали на долю жодної іншої країни. Але і наші країни, і наші народи твердо налаштовані здолати всі труднощі. Як кажуть — «друг пізнається у біді». У 2021 році Україна направила до нас вертольоти і особовий склад для гасіння безпрецедентних лісових пожеж. Ми добре пам'ятаємо їхню чудову роботу», — розповів пан Посол та додав, що так і Туреччина минулого року без зволікань прийшла на допомогу Україні і продовжує це робити.

Особливо, за його словами, дружба двох народів проявилася під час жахливого землетрусу, коли Українська держава і народ, попри свої негаразди, знову прийшли на допомогу Туреччині.

«ДСНС направила два літаки, 18 одиниць спецтехніки й команду рятувальників із собаками на місце катастрофи. Людське життя — це найвища цінність. І завдяки надзвичайним зусиллям української команди вдалося врятувати нашу громадянку. Ця допомога стане вічним символом дружби між нашими народами. Від імені Турецької держави і народу, хочу висловити щиру вдячність кожному з 87-ми членів команди ДСНС за чудову роботу», — подякував Ягмур Ахмет Гюльдере.

Перед початком нагородження Голова Верховної Ради України закликав присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам'ять усіх загиблих під час кривавої українсько-російської війни та жахливого землетрусу у Туреччині.

  

Крім того, після церемонії нагородження учасники заходу оглянули аварійно-рятувальну, спеціальну та пожежно-рятувальну техніку з допоміжним обладнанням, мобільний госпіталь та мобільний комплекс життєзабезпечення. Вся техніка, за словами очільника ДСНС Сергія Крука, щодня використовується для рятування людей, гасіння пожеж, розмінування та іншої діяльності, де необхідна допомога та уміння Державної служби надзвичайних ситуацій України.


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30