Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із депутатом Німецького Бундестагу, співголовою партії «Союз 90/Зелені» Омідом Нуріпуром. 

Насамперед Перший віцеспікер подякував Оміду Нуріпуру особисто й партії «Союз 90/Зелені» за те, що «залишаються лідером і двигуном німецької підтримки України». 

Під час зустрічі, зокрема, йшлося про поточну ситуацію в Україні, питання відновлення, підтримки формули миру, яка є планом швидкого завершення війни, відновлення світового порядку і стабільності у регіоні, а також — стійкої позиції України щодо євроінтеграції та стратегічної мети — членства в НАТО. 

«Нам потрібна зброя — для захисту, для деокупації, для збереження територіальної цілісності України», — наголосив Олександр Корнієнко. Також він акцентував, що Україна більше не може залишатися у «сірій» зоні безпеки між НАТО і росією. 

«Українці цінують всебічну допомогу Німеччини. Рівень підтримки серед німецького населення надихає», — зазначив водночас Перший заступник, додавши, що Україні бачить готовність громадян ФРН допомагати, попри економічні проблеми в Європейському Союзі та світі загалом. 

«Чітко розуміємо, що ініціативність «Партії Зелених» у цих питаннях дозволила зрушити й позицію німецьких соціал-демократів та Канцлера ФРН Олафа Шольца», — висловив вдячність Олександр Корнієнко. 

Окрім того, він привітав підтримку Німеччиною ідеї створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії: «Незалежний міжнародний спеціальний трибунал є необхідним для притягнення вищого політичного й військового керівництва росії до відповідальності за розпочату загарбницьку війну у центрі Європи». 

Зі свого боку, співголова партії «Союз 90/Зелені» Омід Нуріпур наголосив, що для його партії «Україна — є  взірцем боротьби за свободу, незалежність, гідність і суверенітет: «Україна може показувати, що вона гідна бути представницею європейських цінностей». Також члени німецької делегації зауважили, що захоплюються мужністю Українського народу та підтримують його боротьбу. 

«Об’єднавшись досягнемо мети — переможемо агресію та забезпечимо мир», — резюмував насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

У зустрічі також взяли участь народні депутати України: співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Німеччина Сергій Тарута, членкиня депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Німеччина Інна Совсун та Голова Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00