Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк разом із Президенткою Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям відвідали Бородянку.

Вони ознайомилися із наслідками руйнувань житлового сектора, цивільної інфраструктури та умовами проживання місцевих мешканців у модульному містечку для тих, хто втратив житло внаслідок російської агресії.

Це вже друга зустріч Віцеспікерки Парламенту України з новообраною Президенткою Парламентської Асамблеї НАТО.

«Вперше ми зустрілися у Брюсселі у грудні. І якраз обговорювали важливість прийняття резолюції Парламентською Асамблеєю НАТО визнання рф країною-терористом та необхідність створення спецтрибуналу для покарання політичної верхівки росії.

Вдячна, що пані Жоель приїхала в Україну, щоб на власні очі побачити жахи і реалії війни росії проти України. Упевнена, це вражає і працює набагато ефективніше, ніж дипломатичні переговори в кабінетах», — зазначила Олена Кондратюк.

За її словами, під час перебування у Бородянці, Президентка ПА НАТО була до сліз шокована побаченим.

«Від потрощеного рашистськими кулями пам‘ятника нашому Тарасу Шевченку, до понівечених ракетами житлових будинків, під завалами яких загинуло 42 людини. Я чула від пані Жоель «це просто шок… як таке можна робити з цивільними людьми, сім‘ями, дітьми...». На очах у пані Президентки сльози від побаченого», — розповіла Олена Кондратюк.

Відвідавши разом із Жоель Гарріо-Майлям модульне містечко, в якому зараз проживають понад 270 мешканців, які втратили житло, Віцеспікерка зауважила, що «це наочна демонстрація того, як Україна відновлюється і відбудовується, і що нам потрібна зброя, боєприпаси і ППО від наших західних партнерів».

«Нам необхідно розгорнути в Україні таку систему ППО, яка б дала можливість людям жити, працювати і вчитися в Україні, не боячись, що одного дня на їх будинок, школу чи дитячий садок знову впадуть ракети»,  — наголосила Заступниця Голови Верховної Ради України.

«Ми у Парламентській Асамблеї НАТО налаштовані і надалі рішуче та неухильно підтримувати Україну, зокрема у наданні гуманітарної, фінансової та військової допомоги. Ми свідомі того, що Україна бореться не просто за себе, свій вибір і свою свободу, але й за демократію та свободу вибору для народів усієї Європи», —  запевнила Жоель Гарріо-Майлям.

«Ми в Україні також очікуємо, що всі європейські парламенти доєднаються до тієї ініціативи, яку зробила Парламентська Асамблея НАТО, а саме — про визнання рф країною-терористом і створення спецтрибуналу», — підкреслила Олена Кондратюк.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00
16 квітня 2024 13:28