Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у робочій зустрічі Міжпарламентської ради Україна-НАТО з Президенткою Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям.

«Ворог, який на нас напав і з яким ми боремося, продовжує заперечувати нашу легітимність як суверенної держави і зберігає свої цілі», — наголосив насамперед Перший віцеспікер, додавши, що рф намагається знищити українську державність, зокрема, шляхом нападів на цивільне населення й об’єкти критичної інфраструктури. 

Олександр Корнієнко акцентував, що Україна вітає «танкову коаліцію», нарешті створену після головних рішень, ухвалених США та Німеччиною: «Наші очікування, що кількість країн, яка приєдналася до цієї коаліції, зростатиме й надалі. Зброя — це не благодійність, а безпека». Водночас він додав, що Україна вдячна за всі рішення та резолюції на підтримку України та проти російської агресії. 

 

«Дивно бачити, як держава-терорист продовжує виходити на міжнародну арену», — наголосив Олександр Корнієнко, висловивши сподівання на належну реакцію світу. «Поки ворог вбиває — ми хочемо врятувати життя. Поки ворог створює геноцид — ми продовжуємо «зернову ініціативу». Поки ворог запускає ракети — ми просимо системи ППО та зброю, щоб захиститися», — зауважив під час зустрічі Перший заступник Голови Верховної Ради України. 

Водночас він акцентував, що боротьба України триває й триватиме, «поки окупанти на українській землі та Україна не повернула своє»: «Свою землю, свої території, своїх людей. Забрали наше. І ми боремося за наше». 

Насамкінець Перший віцеспікер у світлі майбутнього засідання Парламентської асамблеї НАТО у Люксембурзі у травні 2023 року закликав учасників зустрічі підтримати три питання. По-перше, вступ України до Альянсу, коли це дозволять умови. По-друге, подальшу реалізацію української формули миру. По-третє, створення спеціального трибуналу з воєнних злочинів, скоєних російською федерацією. 

«Щиро вдячний колегам за цю зустріч на території України, у Києві. Для нас це важливий сигнал. І разом ми переможемо», — резюмував Олександр Корнієнко. 

Довідково. У зустрічі також взяли участь народні депутати України: заступниця Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк, Голова підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері цифрових інновацій та публічних даних Комітету з питань антикорупційної політики Олексій Жмеренецький, членкиня Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Ольга Руденко, членкиня Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська, Голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе та член Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Петро Порошенко. 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47
25 березня 2024 10:33
25 березня 2024 09:30