На цьому Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив під час зустрічі із Головою Сенату Французької Республіки Жераром Ларше та сенаторами,  яка відбулася в межах офіційного візиту до Французької Республіки.

Руслан Стефанчук щиро привітав свого колегу та великого друга України Жерара Ларше та вкотре подякував йому за сміливість, проявлену під час візиту до України, коли бої із загарбником велися практично у центральних областях нашої країни.

«Ви виступали перед нашими парламентаріями та висловили слова  щирої підтримки України Францією. Це був сміливий вчинок Ваш і Ваших колег- сенаторів, які не на словах, а своєю присутністю продемонстрували нам підтримку», — зазначив Руслан Стефанчук.

Під час зустрічі сторони підняли важливі теми та питання для допомоги Україні у її боротьбі із російським агресором. Зокрема, мова йшла про посилення військової підтримки, особливо надання важкого озброєння, танків та літаків, які посилять наші Збройні Сили в рази і допоможуть Україні відновити свою територіальну цілісність та кордони.

«Ми чітко бачимо і розуміємо, що росію можна і треба перемагати. Ми чинимо спротив завдяки вашому озброєнню, завдяки вашій політичній підтримці і завдяки великій сміливості Українського народу і Збройних Сил України. Щиро дякую за те, що Франція завжди була лідером у підтримці України, що найбільш важливі питання приймаються за ініціативи або за участю Франції», — наголосив Руслан Стефанчук.

Окрему увагу співрозмовники приділили євроінтеграційному та євроатлантичному напрямам України та їх підтримці Францією, адже, за словами Голови Українського Парламенту, саме завдяки позиції  Франції змінилася загальна тенденція в ЄС і Україна отримала статус кандидата.

Крім того, Голова Українського Парламенту закликав французьких колег підтримати формулу миру Президента України Володимира Зеленського, а також прийняти важливі для України рішення у політичних питаннях, зокрема визнання  Сенатом Франції російського режиму терористичним та визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом Українського народу.

 

«Я щиро знаю, що дружба Франції і України – це дружба, яка започаткована великою історією наших країн, дружба, яка має велике майбутнє. Дякую Франції за незмінну солідарність та всебічну підтримку України», — наголосив Голова Верховної Ради України.


Зі свого боку Голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше подякував українському колезі за важливий візит та зазначив, що ця зустріч та  виступ Голови Верховної Ради України у Сенаті мають глибоке значення для майбутнього як міжпарламентських відносин, так і відносин обох країн.


Він зауважив, що за останні 20 з лишнім років Український Спікер — один із трьох політиків, хто був удостоєний честі виступити у Сенаті, і це є проявом великої поваги до України та Українського народу, який виборює свою незалежність у жорстокій війні.   


«Ваша присутність у Сенаті – це дуже потужно і символічно для тієї дружби і солідарності, яку ми маємо між нашими парламентами», — наголосив Жерар Ларше.

Він також додав, що Сенат готовий підтримувати українських колег і далі, зокрема у прийнятті потрібних для України політичних рішень.

«За кілька днів Сенат готується прийняти нову резолюцію, яка буде підтримувати положення плану миру Президента Зеленського та положення, спрямовані на боротьбу проти безкарності росії. 

Сьогодні росія намагається переписати історію, але спільними зусиллями ми цього не допустимо. Ми готові вам допомагати і працювати разом з вами для подальшої підтримки України!» — наголосив Голова Сенату Французького Парламенту.


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47
25 березня 2024 10:33