На цьому Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Харш Кумар Джейном.

Голова Українського Парламенту на початку зустрічі закликав індійських колег до активізації міжпарламентських відносин між парламентами України та Індії у контексті збройної агресії рф проти України. Зі свого боку пообіцяв сприяти цьому як на рівні керівництва Парламенту, так і на рівні груп дружби. За його словами, така група дружби вже працює в Українському Парламенті, тому запросив індійських колег до створення такого ж об’єднання у Парламенті Індії.

Крім того, Руслан Стефанчук привітав початок головування Індії у G20. Він висловив вдячність Групі за підтримку, яку Україна отримувала й отримує від цієї організації, та висловив сподівання на запрошення України до участі у Парламентському Саміті G20, який невдовзі проходитиме в Індії. Голова Парламенту України наголосив, що у рамках цього формату «важливо досягти прогресу у запобіганні світовій гуманітарній катастрофі та досягненні миру в Україні».

Також сторони обговорили важливість для України участі Індії у розгляді питань, пов’язаних з «формулою миру», запропонованої Президентом України.

«Для нас було б великою честю, якби Індія, як одна з найбільш потужних держав світу, взяла участь у «формулі миру», підтримала її, а також взяла під патронат один чи декілька її пунктів», — наголосив Руслан Стефанчук.

Крім того, Голова Українського Парламенту запросив індійських колег до участі у наступному Саміті Міжнародної Кримської платформи, ініціатором та організатором якого є Україна.

Під час спілкування учасники обговорили також актуальні питання допомоги Індії нашій державі, зокрема гуманітарну підтримку, участь у проектах відбудови України та ін.

Насамкінець зустрічі Голова Верховної Ради України наголосив на тому, що наша держава зацікавлена розширювати, підтримувати і зміцнювати відносини з братською Індією.

«Ми зараз чітко бачимо, що світ поділений по осі і всі цивілізовані країни — на боці підтримки України. Я знаю, що така ж позиція і у Індії, і хочу ще раз подякувати Вам і народу Індії за таку чітку і зрозумілу підтримку», наголосив Руслан Стефанчук.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Харш Кумар Джейн під час зустрічі зазначив, що для нього велика честь повернутися до України Послом вдруге, особливо у такий важкий час випробувань для нашої держави.

«Індія високо цінує теплі та дружні стосунки з Україною. Мені приємно, що між нашими країнами відбуваються регулярні зустрічі, розмови на найвищому рівні. Погоджуюся з тим, що останнім часом була певна прогалина у комунікації між нашими парламентами. Тому я буду радий підтримати подальший розвиток цих контактів», — зауважив Харш Кумар Джейн.

Він також наголосив, що Індія підтримує втілення «формули миру» Президента Зеленського в життя, зокрема певні її пункти.

«Ми підтримуємо певні елементи, зокрема щодо продовольчої, ядерної безпеки та деякі інші, подаючи чіткі заяви щодо мирної формули за цими позиціями. Індія є дуже зацікавленою країною у подальшому просуванні цих частин ініціативи», — запевнив українських колег дипломат.

Також Харш Кумар Джейн повідомив про плани щодо посилення гуманітарної допомоги від Індії, підтримку енергетичної сфери України та поглиблення співробітництва та співпраці обох країн у різних сферах.

На завершення зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні зазначив, що його країна «високо цінує опір українського народу й щиро сподівається, що мир запанує в українській землі якнайшвидше».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30