«Говоримо про важливе — про Україну на полях Давосу. Кожен із представників української делегації: Президент України Володимир Зеленський, Перша леді України Олена Зеленська, Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та інші представники нашої влади — виступають із важливими меседжами — Україні потрібен мир і перемога. Нам потрібна допомога, щоби закінчити війну», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час дискусії «Переосмислення міжнародної безпеки — криза інституцій» в Українському домі у Давосі.

Він зауважив, що Керівник Офісу Президента України вкотре зазначив, що «Формула миру» Президента України Володимира Зеленського — це ефективний механізм досягнення миру і в Україні, і в Європі. 

«Україні потрібні ефективні заходи. І серед них: створення Спеціального міжнародного трибуналу, щоби кожен винний відповів за скоєні злочини. Це про справедливість, аби кожен у світі розумів, що зло не залишиться непокараним», — зауважив Олександр Корнієнко.

 

«Я очолюю українську делегацію в АСЕАН та МПС. У рамках нашої роботи ми маємо справу з Африкою, Близьким Сходом і Глобальним Півднем загалом», — повідомив Перший віцеспікер, додавши, що під час цих візитів делегація «говорить про Україну — про наші події, ситуацію та позицію»: «Нас починають чути — і це головне, але є ще багато роботи, щоби ті, хто утримується у важливих голосуваннях для нашої держави, змінили свою думку». 

Окрім того, Перший заступник Голови Парламенту акцентував, що, на жаль, світовий порядок зараз переживає кризу, яка спричиняє недосконалу роботу міжнародних організацій, зокрема, ООН: «Поки росія вторглася в Україну та вбиває й катує людей, ООН не змогла дати жодної суттєвої відповіді, щоби зупинити це». 

«Коли ми лише почали говорити про необхідність реформування ООН і Ради Безпеки ООН, нам усі казали, що це неможливо. Але 1 грудня 2022 року Верховна Рада України прийняла постанову, в якій, серед іншого, зазначено про нелегітимність присутності рф в ООН та необхідність її реформування», — наголосив Олександр Корнієнко, повідомивши, що у цій резолюції Парламент України звертається до парламентів і урядів іноземних держав із проханням вжити негайних заходів для виключення рф з ООН.

«Нам можуть казати, що щось неможливо. Але ми не будемо сперечатися словами — ми обираємо мову дій, щоби довести зворотне. Українці незламні — неможливе роблять можливим. Три дні тривають 330 днів. «Друга армія світу» може і є другою, але з кінця», — зауважив він. 

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України наголосив, що Україна ставитиме незручні питання й далі на інших форумах та зустрічах: «Ми будемо говорити про Україну, щоби нас чули. У нас є мета — безпека кожного українця, незалежна Україна з незмінними кордонами. І безпека України — в інтересах світу, адже це і їхній мир також».


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47
25 березня 2024 10:33
25 березня 2024 09:30