Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, який сьогодні перебуває з візитом у Києві.

На початку зустрічі Голова Українського Парламенту подякував Європейському Союзу та Європейській Раді за продемонстроване всьому світові лідерство у підтримці України у всіх сферах важливих для нашої перемоги над агресором та майбутнього членства у родині європейських країн.

«У стінах Парламенту дуже багато прапорів і прапорців ЄС, і це велика честь, але і велика відповідальність для кожного з нас. Тому і Україна, і Український Парламент роблять усе, щоби пройти шлях від кандидатства до повноцінного членства в ЄС з честю», — наголосив Руслан Стефанчук.

Під час зустрічі сторони обговорили вже виконані Україною завдання на її євроінтеграційному шляху та подальші кроки у цьому напрямі. Зокрема, Голова Верховної Ради України закцентував увагу європейських колег на тому, що з моменту отримання кандидатського статусу, Український Парламент виконав все, що покладалося на нього в частині семи рекомендацій Європейської Комісії.

 «Ми підготували звіт і направили кожному депутату Європарламенту і країн ЄС. Також з нетерпінням очікуємо на позитивну оцінку щодо виконання нами рекомендацій. Ці результати можуть стати початком перемовин про повноцінне членство України», — зазначив Руслан Стефанчук.

Зокрема, він зауважив, що покладає великі сподівання на Саміт Україна-ЄС, який відбудеться на початку лютого у Києві і має стати потужним сигналом Україні у підтримці від європейських країн на шляху набуття членства у ЄС.

Крім того, учасники обговорили співпрацю інституцій щодо подальшої євроінтеграційної перспективи України; посилення санкційного тиску на рф; питання конфіскації її активів та погашення репарацій на користь України; притягнення країни-терориста до відповідальності за всі злочини, скоєні під час жорстокої війни проти України. Також Руслан Стефанчук подякував європейському колезі за потужну промоцію у підтримці обороноздатності країни, наголосивши, що «санкції, зброя і підтримка України – це все, що нам потрібно для нашої спільної перемоги».

Насамкінець зустрічі Голова Українського Парламенту ще раз подякував Шарлю Мішелю за потужний виступ у Верховній Раді України, який став черговим підтвердженням міцної та сталої дружби України та ЄС.

«Сьогодні в Україні вкотре переконалися, хто наші друзі і наскільки сильно вони нас підтримують. Сподіваюся, що наступний Ваш приїзд відбудеться на честь нашої спільної перемоги», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Зі свого боку Президент Європейської Ради Шарль Мішель запевнив українського колегу у міцній і непорушній дружбі та підтримці до перемоги у цій неспровокованій війні.

«Рішення про напад росії стало трагічним не тільки для України, а й для нашого спільного майбутнього, нашої європейської безпеки», — зауважив Шарль Мішель, додавши, що Україна стоїть сьогодні не лише за свою територію, а й відвойовує цінності, на яких базується Європа та її майбутнє.

Він також зазначив, що Європа поділяє прагнення України закінчити цю страшну війну якнайшвидше і дорожить тим, яку ціну Україна платить за бажання приєднатися до Європейського Союзу.

«Ми ніколи цього не забудемо!», — наголосив Президент Європейської Ради під час зустрічі.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30