Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів робочу зустріч із Міністром закордонних справ Північної Македонії та чинним Головою ОБСЄ Буяром Османі. 

Головні питання зустрічі зміцнення обороноздатності України, посилення санкційного тиску проти російської федерації та підтримка «Формули миру» Президента України Володимира Зеленського. 

«Завдання всіх демократичних сил зробити все, щоби ця війна завершилася поразкою агресора і перемогою всього цивільного світу», наголосив насамперед Спікер Парламенту України. Він додав, що між Україною та Північною Македонією триває високий рівень діалогу, зокрема, й на парламентському рівні. 

Він нагадав, що яскравим прикладом міжпарламентської співпраці є проведення Першого парламентського саміту Кримської платформи 25 жовтня торік, що об’єднав найбільшу кількість спікерів, які зібралися для обговорення питань Криму та територіальної цілісності. 

«Ви перебуваєте в Україні у дуже непростий для нас час. Два дні тому росія здійснила чергову жахливу терористичну атаку проти мирного будинку у Дніпрі. Така поведінка рф має поставити крапку в будь-якому замовчуванні того, що робить рф в Україні», – зауважив Руслан Стефанчук, акцентувавши, що необхідно виховувати нульову толерантність до війни, яку рф розв’язала в Україні. 

«Тому дуже важливими питаннями, які зараз нас всіх мають об’єднати, є продовження військової та фінансової підтримки України, адже Збройні Сили України демонструють усьому світові героїзм спротиву армії рф», – зазначив він. 

Окрім того, Руслан Стефанчук висловив вдячність Північній Македонії за підтримку санкційного тиску проти росії: «Цей тиск має продовжуватися. Нам потрібні найжорсткіші санкції. І це має бути така система санкцій, яка не дасть можливість їх обійти їх». 

«Дуже важливо, аби на рівні наших країн, міжпарламентських і міжнародних організацій була розглянута та підтримана «Формула миру» Президента України Володимира Зеленського», наголосив Руслан Стефанчук. 

Водночас Голова Парламенту України запросив Північну Македонію до співпраці з питань відновлення України: «Після нашої спільної перемоги питання відновлення України має стати історією успіху усього світу». 

«Два дні тому росія скоїла жахливий нелюдський злочин проти України, проти цивільних. Такі злочини маємо всіляко засуджувати – і я це робитиму не лише як член нашого національного Уряду, а також як новий Голова ОБСЄ», – зауважив зі свого боку Міністр закордонних справ Північної Македонії та чинний Голова ОБСЄ Буяр Османі. Він додав, що Україна посідає перше місце на порядку денному організації: «Приїхав, аби висловити особисту солідарність і свого народу, організації з Українським народом, що вже 11 місяців зазнає таких тяжких втрат і збитків». 




Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30