Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із делегацією Саейму Латвійської Республіки на чолі з новообраним Спікером Едвардсом Смілтенсом.

Голова Українського Парламенту щиро привітав свого колегу із вступом на посаду та подякував латвійським парламентаріям за важливий візит до України, який демонструє міцну солідарність з українським народом у нелегкий для нас час.

«Саейма Латвії – один із перших парламентів світу, який підтримав Україну на рівні дуже важливих політичних рішень, зокрема визнання того, що відбувається в Україні, геноцидом українського народу та визнання російської федерації державою-терористом», — зауважив Руслан Стефанчук під час спільного брифінгу після зустрічі та передав латвійському народу глибоку подяку за ту підтримку, яку українці відчувають у всіх сферах: військовій, фінансовій, гуманітарній, політичній та ін.  

Руслан Стефанчук повідомив, що під час зустрічі сторони обговорили ряд питань щодо подальшої співпраці між двома парламентами, зокрема в частині підтримки України на шляху до Європейського Союзу та НАТО; відповідальності росії за злочин агресії проти України; питання міжнародної ізоляції рф та посилення санкцій проти країни-агресора тощо.

  «Той вклад, який Латвія робить у нашу спільну перемогу, ми, українці, бачимо, відчуваємо і дуже вдячні за це. Латвія завжди була союзником України та демонструвала допомогу на всіх рівнях. Впевнений, подальша підтримка лише посилюватиметься», — наголосив Голова Верховної Ради України.

 Своєю чергою Спікер Саейму Латвійської Республіки Едвардс Смілтенс висловив захоплення мужньою боротьбою українців з агресором і наголосив, що Латвія пишається дружбою із таким відважним та сильним народом, який бореться не просто за свою незалежність, а за європейську демократію.  

«Вся ваша нація об’єдналася і налаштована перемогти. І це тільки справа часу – перемога. Вже з 24 лютого у Ризі всюди майоріли українські прапори, і для нас важливо підтримувати вас. Ми це відчуваємо», — наголосив Едвардс Смілтенс.

Він також додав, що агресія росії — це намагання присвоїти собі право на застосування сили на противагу силі права, і увесь цивілізований світ має зробити все, щоб зупинити цю руйнівну політику.

«Ми не можемо дозволити, щоби політика знищення всієї цивілізації зруйнувала людські цінності, які ми відстоюємо, та призвела до хаосу у світі. Треба повернути силу праву, щоби ті, хто вчиняють вбивства, були притягнуті до відповідальності і відповідно покарані. Тому ми підтримуємо Україну. Ми бажаємо вам мужності на цьому шляху і готові стояти з вами поруч до кінця», — запевнив українців Спікер Парламенту Латвії під час брифінгу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30